Web Analytics
scris marți, 21.12.2021

Cei mai buni sportivi și antrenori ai anului din Argeș au fost premiați la GALA SPORTULUI ARGEȘEAN 2021

Cei mai buni sportivi și antrenori ai anului din județul Argeș au fost premiați, în cadrul GALEI SPORTULUI ARGEȘEAN 2021, de către Direcţia Județeană pentru Sport şi Tineret și Consiliul Județean Argeș care a sprijinit, în calitate de partener, acest eveniment. De asemenea, au fost premiate și asociațiile și cluburile sportive, dar și presa locală de specialitate pentru reflectarea activității sportive județene.  

Cei mai buni sportivi și antrenori ai anului din Argeș au fost premiați la GALA SPORTULUI ARGEȘEAN 2021

Evenimentul a avut loc luni, 20 decembrie 2021, la sediul la Sala “Lumina” a Centrului Cultural Județean Argeș”. 

Au fost răsplătite astfel performanțele obținute de către sportivi în anul 2021 la campionatele naționale pe ramură de sport și/sau participanți cu loturile naționale ale României la competiții internaționale oficiale, potrivit organizatorilor.  

Citește și: Argeș. Peste 1.400 de persoane verificate privind respectarea măsurilor anti-Covid-19

“Absolut deloc întâmplător, Consiliul Județean Argeș este partener la această Gală pentru că da, într-adevăr, nu am uitat de unde am plecat și era și o datorie de onoare ca să continuăm un eveniment oarecum de tradiție, spun oarecum pentru că el nu s-a ținut în fiecare an, din diferite motive. Acum este un moment festiv și este bine să vorbim doar de lucrurile frumoase, dar sportul în general, și sportul argeșean nu face excepție, trece prin momente destul de dificile și nu mă refer doar la momentele nefericite care țin de pandemie, ci chiar la evoluția sportului.

Să nu uităm că avem o Lege care ne guvernează din anul 2000, Legea Sportului. Între timp, în 20 de ani, s-au schimbat realitățile din toate punctele de vedere și este imperios necesar ca legea să fie adusă la normalitatea și nevoile timpurilor noastre. În fiecare an s-a vorbit de modificarea legii și ne-am poticnit undeva. De asemenea, se vorbește de o strategie națională pentru sport. Dacă pe Tineret s-a realizat ceva la nivelul anului 2015, iată că Sportul a rămas dator și la acest aspect și ne-am dori ca acest lucru să se întâmple în următorii ani.

Citește și: Produsul Intern Brut a scăzut în anul 2020, în termeni reali, cu 3,7%, faţă de 2019

Este obligația noastră, a tuturor celor implicați la un nivel sau altul în mișcarea sportivă, și cred că este un lucru care ar trebui să ne dea de gândit tuturor. Pe de altă parte, Consiliul Județean Argeș a oferit, în acest an, o mână de ajutor sportului per ansamblu, încurajând mișcarea sportivă, încurajând tinerele talente, mai puțin sportul de performanță. Poate, dacă bugetul ne va permite, ne vom reorienta anii viitori. Vă promit că atâta timp cât sunt eu aici, voi fi un susținător necondiționat al sportului argeșean. Îmi doresc să fim un model de bună practică și pentru alte județe pentru că, așa cum spuneam, sportul este într-un regres fantastic și tocmai de aceea poate că ar trebui să punem umărul atât cât putem.” – a fost mesajul vicepreședintelui Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu. 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită