Web Analytics
scris sâmbătă, 19.11.2022

Cei mai avansați roboți de la competiția mondială de robotică, creați de studenți români

Trei roboți creați de elevi și studenți din Bihor au adus echipei Universității din Oradea numeroase premii a cel mai important concurs de robotică din România, denumit „Robochallenge”. Cei mai avansați roboți de la competiția mondială de robotică au fost creați creați de ei. Competiția la care au participat 600 de concurenți din 15 țări a urmărit ca participanții să își construiască roboți autonomi, capabili să-și înfrunte adversarii în nu mai puțin de 15 probe.

Cei mai avansați roboți de la competiția mondială de robotică, creați de studenți români

Citește și: Urmărit naţional din septembrie, a ajuns la închisoare. Are 3 ani şi 11 luni pedeapsă!

Echipa formată din 21 de elevi și studenți din Oradea s-a creat cei mai buni roboți. Una din cele 15 probe a fost crearea unui robot umanoid capabil să urce mai urce mai multe trepte. Cei trei roboți creați de elevi și studenți din Bihor au adus echipei de la departamentul de mecatronică a Universității din Oradea patru premii.. Roboții au în loc de ochi camere, cu ajutorul cărora pot identifica adversarul, obiecte și culori. Cei  doi roboți ce a adus echipei orădene premiul 1 și 2 la proba Humanoid Challenge.

Citește și: Tatăl, încătuşat pentru că s-a apropiat de fiul său!

10 studenți împreună cu doi profesori vor merge săptămâna viitoare cu șase roboți, în Estonia, pentru a lua parte la cel mai mare concurs internațional de robotică, Robotex.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...