Web Analytics
scris joi, 03.11.2022

Cea mai valoroasă expoziție de artă din țară, la doar 100 de kilometri de Pitești

Art Safari, cel mai important eveniment cultural din România, găzduiește în inima Capitalei, cea mai valoroasă expoziție de artă din țară, adusă de la Victoria and Albert Museum, Londra, transportată și expusă în condiții de maximă securitate. 

<strong>Cea mai valoroasă expoziție de artă din țară, la doar 100 de kilometri de Pitești</strong>

Tot în inima Capitalei, poate fi văzută cea mai mare expoziție organizată vreodată în țară, dedicată pictorului român Ștefan Popescu (1872-1948). 

Art Safari (ediția a 10-a) poate fi vizitat până pe 11 decembrie, de joi până duminică, între 12:00 și 21:00 sau în fiecare seară de vineri și sâmbătă, de la 22:00 la 1:00, în Palatul Dacia-România (strada Lipscani, nr. 18-20). 

Citește și: Pitești. Ce acte sunt necesare pentru obținerea autorizației de construire

Artă internațională de prestigiu, adusă în premieră în România 

Expoziția „Seeking Truth: The Art of John Constable” este adusă în premieră în România, printr-un parteneriat cu Victoria and Albert Museum, Londra, unul dintre cele mai mari muzee de artă ale lumii. Aceasta cuprinde o selecție de peste 80 de lucrări – majoritatea opere semnate de John Constable (1776-1837), celebrul peisagist britanic, cunoscut la nivel internațional și totodată mare colecționar de maeștri ai perioadei în care a trăit. Dar și de lucrări de Rembrandt, Albrecht Dürer, Claude Lorrain și alte nume mari din colecția muzeului londonez, ce se pot vedea în expunere la Art Safari. 

„Este pentru prima dată când o expoziție a celui mai mare pictor peisagist britanic este găzduită în România, în Europa de Est, și suntem entuziasmați să vă prezentăm amploarea carierei sale. ‘Seeking Truth: The Art of John Constable’ poartă vizitatorii într-o călătorie prin viața lui Constable și explorează viziunea sa artistică, sursele de inspirație și practica fascinantă”, declară curatoarele expoziției, Dr. Katharine Martin și Emily Knight. 

Pictorul-călător al artei românești, prieten cu Constantin Brâncuși 

Expoziția „Ștefan Popescu. Povestea călătoriilor” (curator: Dr. Elena Olariu), realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, aduce în atenția publicului un artist interbelic major, celebrat la 150 de ani de la moartea sa. Nu așa de cunoscut de compatrioții săi, pentru că a trăit mult timp în Franța, Ștefan Popescu a fost unul dintre cei mai activi și implicați pictori ai secolului XX, făcând parte din generația de aur a picturii românești. 

A călătorit în toate colțurile Europei și în Orientul apropiat și a transpus culoarea locală a destinațiilor sale de vacanță pe pânze. A fost prieten și apropiat cu cele mai importante personalități ale lumii, printre care Constantin Brâncuși, celebrul sculptor român stabilit la Paris.

Expoziția care este curatoriată de Elena Olariu și găzduită la Art Safari până pe 11 decembrie este cea mai mare retrospectivă dedicată lui Ștefan Popescu, la 150 de ani de la moartea artistului. Colecționari privați, dar și cele mai semnificative muzee din țară au împrumutat lucrări de artă din colecțiile lor, pentru a putea fi admirate de un public larg. 

Ateliere de artă gratuite pentru copii, în fiecare joi

Art Safari mai găzduieștie și o expoziție de artă coreeană, „Korean Beauty in Poster Art”, organizată în parteneriat cu Ambasada Republicii Coreea în România, dar și expoziția „Lilian Theil. O bătrână care zâmbește” (curator: Raluca Ilaria Demetrescu), semnată de o artistă de 90 de ani din Sighișoară care „pictează” cu acul de cusut. La Art Safari, vizitatorii au parte și de artă contemporană semnată de un artist clujean reprezentant al tinerei generații, în cadrul expoziției „Mihai Mureșan. Lucruri mărunte” (curator: prof. univ. dr. Ioan Sbârciu). 

În fiecare zi de joi, Art Safari găzduiește ateliere de artă gratuite pentru copiii cu vârste între 3 și 12 ani. Acestea vor fi susținute de profesori din cadrul Centrului Step by Step din București, partener educațional al Art Safari. Atelierele au loc în intervalul 12:00-18:00, în trei serii (12:00-14:00, 14:00-16:00 și 16:00-18:00). Înscrierile se fac la info@artsafari.ro, în limita locurilor disponibile. 

Program și bilete 

Toată țara este invitată la Art Safari, într-un city break cultural la București, pe strada Lipscani 18-20. Pavilionul de artă poate fi vizitat de joi până duminică, de la 12:00 la 21:00. În fiecare seară de vineri și sâmbătă, între 22:00 și 1:00, au loc Night Tours  – vizite ghidate nocturne în expoziții, alături de muzică live și prosecco. Tot la Art Safari poate fi văzută și cea mai valoroasă expoziție de artă de pe teritoriul țării noastre, adusă de la faimosul muzeu din Londra – Victoria and Albert.Mai multe detalii și bilete pe www.artsafari.ro. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *