Se știe că omul are două vieți, iar a doua începe când află că are doar una. Acest lucru fiind stabilit, să purcedem la explicația propoziției din titlu sau regulii de aur a umanității, așa cum este cunoscută chiar din cele mai vechi timpuri. Cu multe mii de ani în urmă, atunci când toată umanitatea avea credința în mai mulți zei, câte unul, personalizat, pentru fiecare părticică mai importantă a vieții, s-a întâmplat ceva. S-a întâmplat o revoluție și cred eu că este printre puținele, dacă nu singura, pentru care nu s-ar potrivi caracterizarea ca lovitură de stat.
Un filosof, un înțelept căruia nu-i dau numele, că bănuiesc că-l știm cu toții, a înțeles că e mai bine să ai un singur zeu în care să crezi, astfel nemaiexistând posibilitatea să-i încurci, granițele dintre domeniile de responsabilitate nefiind prea clare. Și înțeleptul nostru s-a apucat și a lămurit întregul popor, din care făcea parte și el, de avantajele religiei monoteiste.
Pe parcursul „lămuririi” compatrioților, a întâlnit unul care era considerat înțelept în comunitatea din care făcea parte și care nu era de acord cu noua religie, că „rezistența la nou” era și pe atunci. Acesta i-a cerut celui care propovăduia noua credință să-i explice, în puține cuvinte, adevărul care l-ar fi putut convinge să renunțe la vechea religie. Mai exact, legenda spune că i-a cerut filosofului să-l lămurească „în atâta timp cât pot sta într-un picior”.
Filosoful, fără nici cea mai mică ezitare, i-a răspuns: „Quintesența religiei mele, a noii religii, este «ce ție nu-ți place altuia nu face». Restul sunt comentarii. Acum treci și studiază”. Tot legenda spune că înțeleptul conducător al comunității locale a înțeles „binele” propovăduit și a trecut la noua religie, împreună cu întreaga lui comunitate.
Tot ce am scris mai sus aș vrea să se aplice și în desfășurarea acestor alegeri locale. Adică toți trebuie să înțeleagă că este în interesul tuturor, atât al comunității, cât și al fiecăruia dintre noi, inclusiv al fiecărui candidat, SĂ CÂȘTIGE CEL MAI BUN.
P.S. Toți suntem egali, însă, în același timp, nărodul nu este egalul înțeleptului.
Cel mai bun după dvs ar fi Cristian Gentea care a stat cu PSD la butoane în Pitești ultimii 30 de ani și nu au făcut nimic. Jurnalul de Argeș tot comunist a rămas primind bani de la partidul sus numitului.
Este nedrept comentariu anterior. Am vazut pe site abordari echilibrate ce prezinta punctele de vedere ale diferitelor partide. Salut pozitia adoptata si o sustin. O raritate in peisajul actual. Ar trebui sa spunem stop mizeriei din presa, din politica, din campanie, din televiziune si sa incurajam opiniile si abordarile pozitive/constructive. Avem nevoie de speranta, pozitivism si nu de falsa impresie ca daca vecinului ii e mai rau eu ma simt mai bine. Sau manipularea ieftina, daca el e vazut rau de tot pe mine ma vad mai bine. Oricum cine sapa groapa altuia cade singur in ea. Mai devreme sau mai tarziu.