Ce taxe ale Consiliului Judeţean şi instituţiilor subordonate se modifică în 2018

de | 27.04.2017 13:30 | Politica si Administratie

CladireCJAg

Consilierii judeţeni au aprobat joi, 27 aprilie a.c., în unanimitate, cuantumul taxelor şi tarifelor Consiliului Judeţean Argeş şi instituţiilor subordonate care se vor aplica începând cu anul viitor.


Taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor din domeniul construcţiilor, aplicate de CJ Argeş, vor rămâne la nivelul celor din acest an. Şi la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş, Teatrul „Alexandru Davila”, Centrul Cultural Judeţean, Serviciul Salvamont, Serviciul Public Judeţean de Pază şi Ordine Argeş, Autoritatea Judeţeană de Transport, Direcţia Judeţeană pentru Evidenţa Persoanelor Argeş şi Şcoala Populară de Arte şi Meserii taxele rămân neschimbate în 2018. Nici tarifele pentru închirierea sălii de conferinţe a Consiliului Judeţean nu se modifică.
Muzeul Judeţean Argeş, în schimb, va rotunji o parte din taxele aferente serviciilor prestate. Taxa de vizitare a muzeului, a Planetariului, Casei Memoriale „Dinu Lipatti”, Castrului Roman Jidova, Muzeului Sportului Argeşean şi Cetăţii Poenari va creşte de la 5,8 lei la 6 lei, în timp ce taxa de intrare pentru elevi, studenţi şi pensionari la toate obiectivele amintite va scădea de la 2,3 lei la 2 lei. Şi taxa de intrare la Expoziţia „Flori de Mină” creşte de la 3,5 lei la 4 lei, iar pentru elevi, studenţi şi pensionari de la 1,7 lei – la 2 lei. Pentru Expoziţia „Casa Verde” şi „Micul Arheolog” taxa de intrare se modifică de la 3,5 lei la 4 lei.
Direcţia Juridică Administraţie Publică Locală va introduce patru noi taxe, respectiv pentru eliberare copii xerox “conform cu originalul” – 2 lei/pag., eliberare copii xerox planuri/planşe cu dimensiuni care se încadrează în format A3 – 3 lei/format A3, eliberare copii xerox “conform cu originalul” de pe planuri/planşe cu dimensiuni care se încadrează în format A3 – 4 lei/format A3 şi taxa reconstituire/legare unităţi arhivistice(dosare) urmare copierii planurilor format atipic – 40,00 lei/buc. U.A. La Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti vor fi introduse cinci noi taxe, respectiv Revista muzeelor – 10 lei/buc., vedere turistică – 4 lei/buc., broşură foto – 5 lei/buc. şi taxa de închiriere a spaţiilor muzeale pentru realizare atelier – 80 lei/ora. Şi la Centrul de Cultură Brătianu apar două noi taxe, respectiv pentru şedinţă foto – 100 lei/oră şi pentru închiriere spaţii – 150 lei/ora. În unităţile sanitare din Argeş, aflate în subordinea Consiliului Judeţean Argeş, taxele din acest an se menţin şi în 2018.

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

FC Argeș U19, lider în topul FRF
FC Argeș U19, lider în topul FRF

Federația Română de Fotbal a publicat clasamentul celor mai bune echipe din Campionatul Național Under 19 în 2021. Topul este condus de FC Argeș, care anul trecut a jucat finala acestei întreceri, pierdută la loviturile de departajare în fața celor de la Viitorul...