Web Analytics

Ce spune calciomercato.com: „Dobrin a fost geniul pentru care Santiago Bernabeu a negociat cu Ceauşescu”

de | 12.05.2021 13:29 | Actualitate, Sport

De curând, Nicolae Dobrin s-a aflat în atenția presei italiene de specialitate. Așa se face că celebrul site de sport calciomercato.com a făcut un portret cât se poate de măgulitor Prințului din Trivale: „Dobrin a fost geniul pentru care Santiago Bernabeu a negociat cu Ceaușescu. Mai bun ca Hagi, dar iubea vinul… A fost considerat de mulți dintre cei care l-au văzut jucând drept cel mai bun fotbalist român din toate timpurile. Gică Hagi a fost un fenomen, dar avea un singur picior.

Dobrin era magician cu ambele picioare… Creatorul tuturor acțiunilor, era mijlocașul complet, cu o tehnică rafinată, depășind foarte ușor adversarii și lovind mingea cu ambele picioare. Iubea fotbalul în felul său. Nu-i plăceau tactica, pregătirea fizică, disciplina și cantonamentele… Puternicul președinte Santiago Bernabeu a fost fascinat de el și i-a oferit două milioane de dolari lui Nicolae Ceaușescu”. Conform aceluiași site, Dobrin nu a ajuns la Real Madrid și din alt motiv, ”nu doar pentru că avea 25 de ani, iar limita de vârstă la care un fotbalist putea pleca din România era 30 de ani”.

În 1972, când s-a pregătit la Real în acele zece zile dinaintea meciului pentru retragerea lui Gento, el nu a fost încântat de antrenamentele madrilenilor. Jurnaliștii italieni au oferit în acest sens și o declarație a lui Dobrin: „Cu Miguel Munoz antrenor, munceau foarte mult fără minge. Alergare, alergare și iar alergare. Atât de multă tactică, jucau minipartide în care aveau voie maximum trei atingeri, iar driblingul era interzis în afara ultimilor 25 de metri. Mi se părea că sunt un robot. Nu, acel fotbal nu era făcut pentru mine, deși cu banii pe care i-aș fi câștigat aș fi stat fără griji toată viața”.

Citește și Doamna Dobrin vine cu o veste solară pentru moralul FC Argeş: „Am fost de acord să-l pună pe Gicu pe tricouri”

 

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole