Web Analytics
scris duminică, 25.12.2022

Ce și cât mâncăm în ziua de Crăciun ca să nu ajungem la Urgențe

După o perioadă în care mulţi români au ţinut post sau nu au avut preparate festive, în ziua de Crăciun mesele sunt pline. Toate ne fac cu ochiul şi am vrea să gustăm din fiecare fel de mâncare.  Ca să nu avem probleme, însă, trebuie să ştim cum şi cât să mâncăm, spun nutriţioniştii.

Ce și cât mâncăm în ziua de Crăciun ca să nu ajungem la Urgențe

Citește și: Superstiții de Crăciun. Ce trebuie să faceți pentru a avea noroc în noul an

Carne şi cartofi, o combinaţie greşită, se digeră greu. Vom avea probleme atât cu stomacul, cât şi cu kilogramele în plus. Carnea se asociază cel mai bine cu legume sau o salată. Iar până la desert trebuie să aşteptăm cel puţin două ore.  O altă strategie este să alegi de pe masă ceva ce într-adevăr îţi face cu ochiul, sarmale de exemplu, şi te limitezi la acel preparat.

Citește și: Doi Români – la Piteşti, de Crăciun. E despre zâmbet, dar şi despre lacrimă

Preparatele din carne de porc, consumate în exces, ne pot dăuna sănătăţii. Cârnații, caltaboșii, toba le putem mânca dimineața, iar după vreo două ore putem să mâncăm ceva dulce. Nu doar mâncarea ne poate trimite la Urgenţe. Combinaţia de alimente grase plus alcoolul este detul de periculoasă.

Sfatul nutriționiștilor este să mâncăm încet şi să stăm la masă cel puţin 20 de minute. Să nu mâncăm, de exemplu, o porţie de 6 sarmale în 5 minute. Anual, de sărbători, mii de oameni ajung direct la camera de gardă datorită excesului de mâncare şi băutură.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...