Web Analytics
scris sâmbătă, 16.03.2024

Ce schimbări aduce programul Rabla 2024 

Programul Rabla 2024 aduce mai multe modificări, punând un accent deosebit pe încurajarea achiziției de mașini electrice și hibride. Aceste schimbări pot afecta posesorii de mașini vechi, cărora li se oferă însă posibilitatea de a beneficia de prime substanțiale la achiziția de vehicule ecologice, încurajând astfel trecerea către o mobilitate mai durabilă.

Ce schimbări aduce programul Rabla 2024 

Citește și: Copii cu dizabilități, închiși în apartamente de mai bine de un an

Rabla 2024. Cele mai multe radieri au avut loc prin intermediul programului

În România circulă peste 10 milioane de vehicule, iar mașinile mai vechi de 20 de ani domină parcul auto, contribuind la poluarea crescută a mediului. Programul Rabla a fost un instrument important în reducerea acestui număr prin casarea vehiculelor vechi, dar anul acesta, deși autoritățile se așteaptă la un impact semnificativ, ecotichetele pentru mașinile electrice au fost reduse considerabil, în ciuda eforturilor de a promova utilizarea acestora.

În acest an, suma ecotichetului oferit prin programul Rabla Plus, indiferent de numărul de mașini uzatepredate, este de 25.500 lei pentru o mașină electrică și de 13.000 lei pentru un vehicul hibrid.

„Este un semnal destul de negativ pentru cei care deja își comandaseră vehicule la începutul anului trecut, dar și pentru cei care își comandă vehicule anul acesta”, a declarat Sandu Adrian, de la Acarom, pentru Antena 3.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *