Web Analytics
scris luni, 01.01.2024

Ce să nu faci sub nicio formă de Sfântul Vasile. Vei avea ghinion tot anul

Ce să nu faci sub nicio formă de Sfântul Vasile. E păcat și vei avea ghinion tot anul. Această zi de mare sărbătoare este trecută în calendarul ortodox cu cruce roșie, având o importanță deosebită pentru credincioși.

Ce să nu faci sub nicio formă de Sfântul Vasile. Vei avea ghinion tot anul

Citește și: Prima țară care a intrat deja în 2024


Creștinii ortodocși trebuie să știe că nu au voie să coase, să spele și să tricoteze. În caz contrar, vor avea ghinion până la finalul anului. De asemenea, în această zi nu se mătură gospodăria pentru că norocul va fi alungat.
Nu se dă nimic cu împrumut pe 1 ianuarie pentru a evita legarea farmecelor. Totodată, o altă superstiție ne transmite că este complet interzis să te cerți cu oamenii din preajma ta, chiar dacă ai dreptate. În prima zi din noul an nu se recomandă să dormi până târziu pentru că riști să fii leneș tot anul. Pe 1 ianuarie nu se cheltuie bani și nu se aruncă nimic din casă, nici măcar gunoiul, pentru că odată cu el va fi alungat și norocul. Nici daruri nu se oferă pe data de 1 ianuarie. De Sfântul Vasile, în special în noaptea dintre ani, nu este indicat să plângi sau să fii supărat. Tradiţia spune că aceia care fac asta vor avea un an cu evenimente triste.

Citește și: Argeș. Indemnizaţii mărite pentru veteranii de război


Se mai crede că ceea ce faci de Sfântul Ierarh Vasile cel Mare te va defini în următoarele 12 luni. Prima persoană care trece pragul casei tale trebuie să fie neapărat un bărbat. În felul acesta anul nou început va fi prosper și bogat. De asemenea, unele persoane consideră că prima persoană care apare la ușă sau sună la sonerie trebuie primită în locuință pentru a avea parte de mult noroc. Se mai crede că sărutul este obligatoriu în noaptea de Revelion pentru a avea parte de afecţiune în noul an. Cei care nu respectă această tradiție vor avea un an cu puţine satisfacţii sentimentale.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *