Web Analytics

„Ce să fac? Să-mi iau bagajele şi să plec fiindcă n-avem drept de promovare?”

de | 9.08.2018 15:00 | Sport

# Spune Emil Săndoi, antrenor principal FC Argeş

# Cum comentați acest început de campionat pentru FC Argeș? Mă refer la victoria de acasă cu CS Balotești.
– Un debut într-o competiție oficială nu este deloc simplu, pentru că nicio echipă nu știe cam pe unde se află. Trebuie să treacă vreo câteva etape ca să ne putem da seama de nivelul competiției. Dar cred că am făcut o partidă bună, am reușit să ne desprindem foarte repede pe tabela de marcaj și asta a contat foarte mult. Am făcut un joc bun, insistent, în posesie, dar am avut și 4 sau 5 ocazii clare de gol. Poate aici îmi pare rău că nu am reușit să înscriem de mai multe ori, pentru că ar fi fost foarte important pentru fiecare dintre băieți să-și treacă numele pe lista marcatorilor. Le-ar fi dat un plus de încredere pe viitor. Cred că este o victorie cel puțin meritată. Ne-am făcut bine treaba și din punct de vedere defensiv, pentru că în returul campionatului trecut, cât timp am fost eu antrenor, am avut acolo unele probleme. Trebuie să privim cu optimism și cu încredere etapele care urmează.
# Cu ce șanse de promovare pleacă FC Argeș anul acesta?
– E prea devreme să discutăm așa ceva după prima etapă. Vom vedea odată cu trecerea timpului. E adevărat că sunt multe echipe de tradiție. Anul acesta în Liga a doua sunt convins că va fi un sezon mult mai greu decât celelalte. Vor fi meciuri mai echilibrate, sunt mai multe echipe care pot să aspire la primele locuri. Din punctul meu de vedere, jumătate dintre competitoare ar putea să spere la un loc pe podium. Mă refer la Universitatea Cluj, Petrolul, FC Argeș, Chindia Târgoviște, Farul Constanța, Energeticianul, Bacăul sau Snagovul. Deci, sunt multe echipe care își propun clasarea pe podium și nu întâmplător, pentru că au reușit transferuri de jucători buni, de jucători de valoare, de jucători de prima ligă.

„Nu avem de ce să ne plângem. FC Argeș și-a făcut datoria față de toți angajații”

# Ce stare de spirit există printre jucători, având în vedere că FC Argeș, în actuala formă de organizare, nu are dreptul să promoveze în Liga I?
– Pe noi, antrenori și jucători, cred că trebuie să ne intereseze evoluția din punct de vedere sportiv. Până în momentul de față, nu avem de ce să ne plângem, pentru că FC Argeș și-a făcut datoria față de toți angajații. Cred că astea sunt probleme care ne depășesc pe noi… Trebuie să fim concentrați, să ne antrenăm și să obținem cele mai bune rezultate. Aceasta trebuie să fie principala noastră deviză în campionatul acesta și după aceea vom vedea ce se va întâmpla. Nu știu altceva ce să vă spun în momentul de față.
# Să înțelegem că, în ceea ce vă privește, veți rămâne la FC Argeș până la finalul campionatului?
– Eu am contract cu FC Argeș. În iarnă, când am venit, am semnat pe un an și jumătate și mie, de obicei, îmi place să-mi respect cuvântul. Când am fost contactat, am spus că vin din iarnă, nu din timpul campionatului. Acum ce să fac? Să-mi iau bagajele și să plec de la FC Argeș după prima etapă, că nu avem drept de promovare? Am un contract pe care l-am semnat, iar din punct de vedere sportiv voi face tot ce depinde de mine ca această echipă să fie cât mai sus în clasament.
# Există posibilitatea de a mai veni și alți jucători în acest moment?
– Există tot timpul posibilitatea să vină și alți jucători, pentru că, deşi o să se încheie perioada de transferuri, după aceea poți aduce jucători liberi de contract. Dacă ai posibilitatea să aduci jucători de valoare, de ce să nu-i aduci?
# Există vreun post deficitar la momentul acesta?
– N-aș putea să vă răspund, pentru că eu consider că sunt problemele mele, ca antrenor, și ale jucătorilor. Dar, dacă mai apar oportunități, nu înseamnă că ne vom da înapoi. Eu consider că avem băieți de caracter, care au potențial, unii care sunt la maturitate sportivă, alții care sunt jucători tineri și care pot să crească foarte mult și cred că putem să formăm un grup bun.

„Jucătorii care sunt acum în lot mi-au demonstrat că sunt băieți de mare caracter”

# Suporterii condamnă despărțirile de unii jucători…
– A fost vorba despre mai mulți jucători la care s-a renunțat, din anumite motive pur fotbalistice. Nu din alte motive.
# Ce garanții aveți din partea factorilor de decizie că veți juca în Liga I, dacă veți promova pe teren?
– Nu cred că poate să garanteze nimeni acest lucru.
# Ce le transmiteți dv. suporterilor, având în vedere că la începutul acestei săptămâni s-au împlinit 65 de ani de la înființarea FC Argeș?
– Aș vrea să dau un exemplu: cred că în 1996 sau în 1997 eram fotbalist la FC Argeș. Am câștigat cu FC Argeș la Craiova, apropo de unele speculații sau întrebări tendențioase; după aceea, în vară, Universitatea Craiova m-a cumpărat de la FC Argeș, iar în primăvara anului viitor am jucat pentru Craiova împotriva clubului FC Argeș în semifinalele Cupei României și atunci am câștigat cu Craiova și am jucat o finală. Deci, aș vrea să le transmit suporterilor că, atâta timp cât pe pieptul treningului pe care îl port va exista scris un club, voi face tot ce depinde de mine ca rezultatele pe care le obține acel club să fie dintre cele mai bune și asta vor face și jucătorii pe care îi antrenez. Jucătorii care sunt acum în lot mi-au demonstrat că sunt băieți de mare caracter, care vor să se autodepășească.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii