Web Analytics

Ce români sunt obligați să facă cerere pentru plafonarea facturilor

de | 13.12.2022 18:13 | Actualitate, Home

Anumite categorii de români ar trebui să facă obligatoriu o cerere pentru plafonarea prețurilor, pentru a nu plăti facturi uriașe. Este vorba, în special, despre chiriași, românii cu două locuințe sau cei care au vândut o locuință și nu au schimbat contractul la energie.

Citește și: S-a îmbolnăvit grav după un vaccin anti-Covid! Va da în judecată Pfizer, Ministerul Sănătății și Guvernul

Așadar, chiriașii, românii cu două locuințe și cei care au vândut o locuință, dar nu au schimbat contractul la energie pe noul proprietar, se pot trezi cu facturi și de 4 ori mai mari de achitat de la anul. Și asta deoarece, de la 1 ianuarie 2023, plafonarea prețului la electricitate și gaze se va aplica doar la locuința de reședință sau domiciliul titularului de contract.

Citește și: Bărbat zvârcolindu-se pe jos, în centrul Piteștiului

La 1 ianuarie 2023 urmează să intre în vigoare legea care aduce noi măsuri de protejare a consumatorilor de gaze și energie electrică. Această lege aduce o nouă construcție a modului în care se aplică plafonarea prețului la consumatorii casnici. O modificare importantă a legii o reprezintă faptul că plafonarea prețului se va aplica doar la locuința de reședință/domiciliul al titularului de contract.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *