Web Analytics

Ce proiecte are pentru Argeş noul Guvern

de | 12.01.2017 13:46 | Politica si Administratie

Pe 4 ianuarie, Parlamentul şi-a manifestat încrederea în noul Guvern al României, fiind adoptată o hotărâre care a cuprins două anexe: una cu lista membrilor Cabinetului Grindeanu, alta cu Programul de guvernare 2017-2020. În cele 62 de pagini în care sunt incluse intenţiile noului executiv sunt referiri exprese la Argeş, dincolo de generalităţile care, odată realizate, ar putea influenţa, de asemenea, judeţul nostru.

 

Astfel, indicându-se posibilităţile de dezvoltare prin accesarea de bani europeni, în programul de guvernare se specifică faptul că sunt cinci autostrăzi care trebuie să fie realizate în următorii ani, fiind dovedită susţinerea economică a unor asemenea proiecte, „dintre care una, Piteşti-Craiova, este prevăzută a se finaliza pe fonduri europene până în anul 2021”. Întocmirea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru această lucrare este prevăzută pentru anii 2017-2018, iar execuţia între 2019-2021.

Tot în domeniul infrastructurii de transport, în program se vorbeşte şi de realizarea autostrăzii Sibiu-Piteşti, dar şi de modernizarea Transfăgărăşanului, această din urmă investiţie fiind evaluată la 31,95 milioane de euro. În plus, la secţiunea Proiecte de investiţii noi în feroviar, Guvernul Grindeanu prevede alocarea a 37,9 milioane euro pentru tronsonul Bucureşti-Piteşti.

Executivul are în atenţie şi, citez: „Elaborarea de reglementări privind încurajarea activităţilor agricole şi nonagricole în scopul garantării veniturilor, menţinerii tradiţiilor, evitarea migraţiei şi asigurarea unor produse de calitate destinate, cu preponderenţă, pieţei naţionale. (Durata: 4 ani. Beneficiari: 25.000 de persoane pentru o suprafaţă de 500.000 de hectare. Efecte: creşterea nivelului de produse bio, menţinerea tradiţiilor, promovarea produselor tradiţionale. Obiectiv: 14 produse protejate la nivel european). Se precizează faptul că trei sunt deja protejate, printre acestea aflându-se magiunul de Topoloveni, iar dintre cele 11 se evidenţiază Ţuica de Argeş. 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii