Web Analytics
scris miercuri, 15.12.2021

Ce nereguli a găsit ITM la angajatorii din domeniul panificației

În perioada 22 -26 noiembrie a.c. s-a desfășurat Campania Naţională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi verificarea modului în care se respectă legea la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase şi comerţul cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie şi produselor zaharoase în magazine specializate.

Ce nereguli a găsit ITM la angajatorii din domeniul panificației

Au fost efectuate 58 controale și aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.000 lei. În urma controalelor s-au constatat „neinstruire lucrători în domeniul securității și sănătății în muncă; neefectuare control medical periodic și la angajare; neactualizare buletin PRAM; lipsa semnalizare securitate; neacordare spor de weekend; neacordare repaus săptămânal”, transmite ITM Argeș.

Citește și Liderul Sindicatului Dacia, Viorel Ungureanu: “Negocierile pe tema salariilor au fost destul de dure

Prin această campanie s-a dorit: „Identificarea și combaterea muncii nedeclarate şi luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatorii care desfăşoară activităţi în domeniile mai sus menţionate, a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă;

Identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor şi a tinerilor. Determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în REVISAL şi de a le transmite la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială angajatorul îşi are sediul social. Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă și securităţii şi sănătăţii în muncă.

Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care desfăşoară activitate în domeniile mai sus menţionate, a prevederilor legale din domeniul relaţiilor de munca și securităţii şi sănătăţii în muncă. Eliminarea neconformităţilor constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale corespunzătoare. Luarea măsurilor specifice pentru diminuarea răspândirii COVID – 19”, se arată în comunicatul transmis de ITM Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită