Web Analytics

Ce înseamnă pentru şoferi intrarea în insolvenţă a companiei Euroins

de | 17.03.2023 19:49 | Actualitate, Home

Consiliul ASF a decis să ridice autorizaţia companiei de asigurări Euroins. Conform legii, asta înseamnă că Euroins intră în insolvenţă. 2,5 milioane de români sunt asigurați la această companie. Este a patra companie mare de asigurări din ultimii 8 ani care intră în insolvenţă. Pe rând, au intrat în insolvență Astra în 2015, Carpatica în 2016, City în 2021 și acum Euroins. Asigurările încheiate cu Euroins rămân valabile încă 90 de zile după deschiderea procedurii de faliment.

Citește și: Incendiu într-un bloc din Câmpulung. Focul a fost pus intenționat

„Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) a luat notă de decizia Autorității de Supraveghere Financiară privind retragerea autorizației de funcționare a societății Euroins România, promovarea de către autoritate a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea FGA – Fondul de Garantare a Asiguraților ca administrator interimar al societății. Informații utile pentru asigurați si păgubiți. În primul rând: polițele de asigurare încheiate de clienți la Euroins România rămân valabile, conform prevederilor legale, încă 90 de zile după data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment. Astfel, șoferii care aveau polițe RCA la această societate vor putea circula în continuare pe drumurile publice, rămânând asigurați până la data respectivă. De asemenea, aceștia au posibilitatea de a denunța în orice moment polița, pentru a încheia una nouă, la un alt asigurator autorizat.

Citește și: Curtea Penală Internaţională emite un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin

În al doilea rând: în ceea ce îi privește pe păgubiții unui accident cauzat prin intermediul unui vehicul acoperit printr-o poliță RCA emisă de societatea Euroins România, ei vor fi despăgubiți în baza acesteia, în limitele și termenele stabilite de legislația în vigoare privind Fondul de Garantare a Asiguraților, respectiv de până la 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare”, se arată într-un comunicat al UNSAR.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *