Web Analytics
scris joi, 18.01.2024

Ce înseamnă numele Hagi pentru România

Atunci când auzim numele Hagi, îl asociem deopotrivă cu marea legendă a fotbalului românesc, Gheorghe Hagi, dar și cu fiul acestuia, Ianis Hagi, fotbalist profesionist cu un stil de joc adesea comparat cu cel al tatălui său.

Ce înseamnă numele Hagi pentru România

Cu toții știm faptul că Gheorghe Hagi este considerat cel mai bun fotbalist român din toate timpurile, comparat cu Diego Maradona datorită supremației adusă echipelor sale. Acesta a câștigat 124 de selecții pentru România în perioada 1983 – 2000, ceea ce îl face al doilea cel mai selecționat jucător român după Dorinel Munteanu, și al doilea cel mai bun marcator al echipei naționale, cu 35 de goluri. A fost ales cel mai bun jucător român din ultimii 50 de ani la Premiile Jubileului UEFA din 2004 și desemnat „Jucătorul Anului” la Galatasaray Istanbul, unde a marcat 59 de goluri.

Citește și Un junior de la Unirea Bascov a ajuns în cantonamentul grupării olandeze FC Emmen




https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ianis_si_Hagi.JPG

Ianis Hagi joacă în prezent ca mijlocaș lateral la clubul Alavés din La Liga, împrumutat de la Rangers FC. Acesta a debutat la FC Viitorul Constanța, remarcându-se apoi și prin alte victorii. Printre acestea se remarcă golul din 11 septembrie 2018 prin lovitură directă de colț în victoria cu 2-0 în fața selecționatei sub-21 a Bosniei și Herțegovinei. Apoi, debutul la seniori pentru România în victoria cu 3-0 din UEFA Nations League împotriva Lituaniei. În ianuarie 2020, s-a alăturat echipei Rangers FC, iar, pe 25 martie 2021, a marcat primul său gol la nivel de seniori în victoria cu 3-2 în fața Macedoniei de Nord, în preliminariile Cupei Mondiale FIFA 2022.

Citește și Sportivii musceleni, medalie de bronz la Cupa Europei la bob!

De asemenea, în preliminariile Euro 2024, a marcat două goluri, inclusiv cel al victoriei cu 2-1 în fața Israelului din 18 noiembrie 2023. În prezent, Ianis Hagi se pregătește pentru Euro 2024 ca unul dintre principalii favoriți, pentru a adăuga noi victorii în palmaresul său. Pronosticurile actuale și piețele de pariuri sportive precum bonuscod.ro,vor fi puternic influențate de participarea lui Ianis Hagi  ca viitoare șansă pentru turneul Euro 2024. România are potențialul de a ieși din faza grupelor, dar pentru asta va avea nevoie de Hagi la cel mai bun nivel al său.

Să fii în locul lui Ianis Hagi nu e un lucru ușor. Atâtea așteptări și atât de mulți ochi ațintiți pe el pot pune presiune pe un tânăr precum Ianis. Dar el și-a asumat această provocare cu curaj, sporindu-și astfel șansa de a demonstra lumii întregi de ce este capabil. Și să nu uităm că are doar 25 de ani. Prin simplul fapt că a devenit fotbalist profesionist, a dat dovadă de un adevărat curaj pentru că ar fi putut să aleagă orice alt sport din lume, orice altă carieră, fără ca inevitabilele comparații cu tatăl său să-l fi urmărit vreodată.

Citește și Radu Drăguşin, cel mai scump fotbalist român din istorie. Transfer de 30 de milioane de euro

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *