Web Analytics

Ce faci când nu găseşti de unde să-ţi procuri bilete de autobuz?! Ce-i sugerează o piteşteancă primarului

de | 16.06.2017 09:58 | Politica si Administratie

7 cornel ionicaSunt, în Piteşti, mai multe staţii de autobuz care nu au nici case de bilete şi nici automate pentru eliberarea acestora, motiv pentru care fie rişti să iei amendă urcându-te totuşi într-un autobuz până la următoarea staţie de unde poți intra în legalitate, fie o iei la pas, tot până la prima staţie prevăzută cu astfel de puncte. Sunt puncte în care casele de bilete sunt greu de reperat dacă nu locuieşti în zonă.

„În data de 26.04.2017, am sosit în Gara din Piteşti, la ora 20:30. Am vrut să-mi cumpăr un bilet de autobuz, dar casa de bilete de lângă gară era închisă şi niciun automat prin împrejurimi. Neavând altă soluţie, am mers cu autobuzul fără bilet până în staţia următoare, unde am găsit un automat de bilete şi mi-am achiziţionat unul. Am aşteptat un alt autobuz timp de 15 minute, deşi era programat să treacă din 12 în 12 minute (ceea ce nu e prea plăcut după o călătorie cu trenul de două ore), am urcat, am compostat biletul. La următoarea staţie, au urcat şi domnii controlori, care m-au întrebat fix de biletul pe care nu l-am putut cumpăra din faţa gării”, povestește Mădălina Tartalea, o piteşteancă ce s-a izbit de problemele cu care s-au mai confruntat şi alţi călători. Femeia i-a transmis primarului Cornel Ionică o listă de sugestii. „Luând în considerare faptul că este staţia din care e cel mai probabil să se urce persoane care n-au avut cum să-şi cumpere bilet mai devreme, v-aş sugera: să se prelungească programul casei de bilete pe toată durata circulării autobuzelor; să se monteze un automat de bilete în staţie, să se mute casa de bilete în staţie, în prezent aflându-se la aprox 50-100 m de aceasta (am văzut în mod repetat mai multe persoane care aveau probleme în identificarea ei). Ţinând cont că avem cel mai scump transport în comun din Europa Centrală şi de Est, nu cred că ceea ce doresc este exagerat”, a precizat piteşteanca pe siteul domnuleprimar.ro.

Ce a răspuns primarul

După ce a făcut un inventar al agenților economici care comercializează bilete în zonă – magazine care funcţionează în apropierea staţiei, despre care nu toată lumea ştie că au la vânzare şi bilete de autobuz – edilul a contrazis-o pe piteșteancă în privința costului călătoriei.
„(…) Preţul biletului este situat la nivelul următoarelor oraşe din ţară: Timişoara, Cluj, Craiova, Iaşi, Tulcea şi sub nivelul altor oraşe cum ar fi Oradea şi Râmnicu Vâlcea, în condiţiile în care niciunul din aceste oraşe nu are un parc al mijloacelor de transport atât de nou. Referitor la sugestia dvs., precizăm că pe viitor vom avea în vedere şi această propunere”, a răspuns primarul Cornel Ionică pe acelaşi site.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii