Web Analytics

Ce fac oamenii de sport din Argeş în plină pandemie de coronavirus

de | 2.04.2020 13:21 | Sport

Izolați la domiciliu sau ”refugiați” la țară, oamenii de sport din județul Argeș se feresc cum pot mai bine de pandemia COVID-19. Iată în continuare cum gestionează această situație foști mari fotbaliști ai FC Argeș și antrenori la gruparea alb-violetă și nu numai.

„La cei mari e problemă, pentru că acolo se mai pierde din pregătire”

Gheorghe Cristian, fostul portar al FC Argeș: ”Totul este liber, toată lumea este acasă, iar eu stau în casă și citesc, mă uit la televizor, ascult muzică și cam atât, pentru că în rest nu am nimic interesant. Grupele mai mici au avut un program on-line, care au avut și posibilitatea să aibă tot ce le trebuie. Li s-a dat un program și pe ăla îl fac, dar ce să faci în casă? Bine că la copii nu se pierde cam nimic. Ei oricum sunt mai activi și nu se pierde mare lucru. La cei mari e problemă, pentru că acolo se mai pierde din pregătire. Situația cu coronavirusul, după părerea mea, este destul de complicată, pentru că urmăresc și eu această situație și iată că pe zi ce trece numărul cazurilor este mai mare. Să vedem când se va opri și apoi să vedem cum scade numărul acestor cazuri. Asta-i viața! Nu ai ce să-i faci! Nimeni nu se aștepta la așa ceva, dar uite că mai vine și o chestie din asta”.

13 Speriatu”Toți antrenorii de la FC Argeș avem un grup al nostru prin care ținem legătura”

Andrei Speriatu, fostul portar al FC Argeș, antrenor Centrul de Copii și Juniori FC Argeș: ”Ca toți oamenii, probabil sunt și eu atent cu igiena, cu ieșirile mai puține în oraș. Dar am marele avantaj că stau la țară și am de lucru. Am grădină, gospodărie cu păsări etc. Cam astea sunt activitățile pe care le desfășor. Noi, toți antrenorii de la FC Argeș, avem un grup al nostru prin care ținem legătura. Așa cum știți, eu nu am grupă și nu aș putea să spun ce fac copiii de la grupele colegilor mei. Eu mă ocup de scauting și de portari. Acum fiecare antrenor de la grupa respectivă ține legătura cu copiii, se interesează de sănătatea lor, de activitatea lor din această perioadă. Mulțumim lui Dumnezeu! Până acum suntem bine! Sunt în activitate. Nu m-am oprit din mișcare. Fac grădinărit etc.”.

”Fiecare face ce dorește ca să se întrețină în perioada asta, pentru că nu putem să impunem absolut nimic”

Marin Radu II, fostul golgheter al FC Argeș: ”Ca toată lumea, stăm și noi în casă și respectăm ceea ce ni se transmite prin mass-media. Nu ieșim din casă decât pentru strictul necesar, la cumpărăturile din cartier. Nu avem ce să facem până scăpăm de acest virus. Mai țin legătura cu conducerea clubului, cu copiii, cu prietenii. Socializăm și cam atât. Nu avem ceva programat în ceea ce privește pregătirea, fiecare face ce dorește ca să se întrețină în perioada asta, pentru că nu putem să impunem absolut nimic. Nici nu putem să știm dacă fac pregătire sau nu acasă chiar dacă le-am impune noi să facă. Așa că așteptăm să treacă nenorocirea asta și să ne reluăm activitatea pentru că ne este dor. Așteptăm! Să fim sănătoși și să trecem cu bine peste această situație!”.

”Îmi este foarte greu, dar cu răbdare și înțelepciune trebuie să stăm în casă”

Mihai Ianovschi, antrenor coordonator Centrul de Copii și Juniori FC Argeș: ”Sunt autoizolat. Eu sunt un om care a stat la stadion de dimineața și până seara timp de 47 de ani numai ca antrenor. Îmi este foarte greu, dar cu răbdare și înțelepciune trebuie să stăm în casă. Să sperăm că se va termina cât mai repede această pacoste. Avem un grup la club în care suntem toți antrenorii și directorul Bogdan Stoica. În acest fel ținem legătura, povestim fiecare ce facem, mai râdem, glumim. Noi am fost prima unitate sportivă din România, noi FC Argeș, care am închis activitatea la copii și juniori pe data de 11 martie. Pe 10 am stabilit, iar pe 11 am închis Centrul de Copii și Juniori. Ne-am dat toți seama de pericolul iminent legat de acest virus. Toți antrenorii au primit din partea mea un program de pregătire acasă. Programul este eliberat de Școala Federală de Antrenori, Comisia Tehnică. Antrenorii și-au făcut datoria. Acum, ce fac copii acasă… Fiecare antrenor are un grup cu copiii prin care ține legătura, comunică cu ei. Acest grup a fost creat pentru programul de acasă… Discută cu ei, cu părinții… Partea fotbalistică momentan nu este așa importantă. Copiii se pot reface foarte repede din punct de vedere fizic. Probabil că vom avea o lună de pregătire până la prima etapă de campionat… Lucrurile nu sunt chiar așa de dramatice la nivel de copii, la seniori sunt probleme… În momentul de față este pus lacătul de Centrul de Copii și Juniori. Nu intră nimeni acolo. Dacă e vreun nebun care sare gardul și aleargă pe acolo, e treaba lui… Nu are nimeni acces la stadion și mi se pare normal”.

„Toată lumea lucrează, cât se poate lucra în casă”

Mihăiță Ianovschi, antrenor CSM Slatina: ”Ascultăm autoritățile și stăm acasă și cu asta basta. Ce putem face? Din păcate, suntem neputincioși în fața situației. Nu putem să schimbăm noi nimic. Doar prin faptul că putem să stăm în casă și să respectăm ceea ce ni se spune. Din păcate, foarte puțini respectă asta pentru că văd câtă lume e pe străzi, în magazine etc. Lumea nu conștientizeză gravitatea situației. Odată la trei zile vorbesc cu sportivii la telefon. Au un program pe care îl fac mai mult acasă, pentru că – mulțumesc lui Dumnezeu – nu avem pe nimeni bolnav. Toată lumea lucrează, cât se poate lucra în casă. Se aleargă pe bandă, pe bicicletă… Fiecare face în limita posibilităților ce poate să facă. Prioritate are sănătatea în fața fotbalului. Suspendarea activității sportive este o problemă pentru întreaga societate, dar, dacă trebuie să stăm în casă, nu avem ce face. Întrebarea este cât vom sta în case”.

„Sunt la domiciliu şi la trei zile mai ies pentru cumpărături”

Daniel Ionașcu, fost fotbalist FC Argeș: ”La început nu prea am băgat situația în seamă, dar văd că lucrurile sunt cât se poate de serioase. Deocamdată mă descurc și sper să nu fie mai rău. Sunt la domiciliu și la trei zile mai ies pentru cumpărături. N-ai cu cine să vorbești, n-ai ce să faci…”.

„Am mai ţinut legătura cu Marin Radu II, cu Bumbescu, cu Radu III… Toţi sunt izolaţi la domiciliu”

Aurel Ancuța, fost fotbalist FC Argeș: ”Sunt la țară, la Teleorman, și fac mișcare prin curte. La bloc, la Pitești, ce să fac? Aici am toate rudele… Până se va potoli problema avem de suferit. Ne facem de lucru prin grădină. Ne adaptăm din mers. Am mai ținut legătura cu Marin Radu II, cu Bumbescu, cu Radu III… Toți sunt izolați la domiciliu”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii