Web Analytics
scris vineri, 15.01.2021

Ce eficacitate are vaccinul ales de Klaus Iohannis împotriva COVID-19

Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a vaccinat astăzi la ora 10:00 împotriva COVID-19. Iohannis s-a vaccinat la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”. După vaccinare, Klaus Iohannis a fost ţinut sub observaţie timp de 15 minute.

Ce eficacitate are vaccinul ales de Klaus Iohannis împotriva COVID-19

Klaus Iohannis on Twitter

Klaus Iohannis on Twitter

Preşedintelui i-a fost administrat vaccinul Pfizer/BioNTech iar vaccinarea sa a marcat începutul etapei a doua de vaccinare.

Citește și: Preotul Panciuc a primit locuinţă socială de la naşul Pendiuc, cel care pentru asta a desfiinţat o grădiniţă

Pfizer a anunţat miercuri că rezultatele finale ale testelor avansate pentru vaccinul său Covid-19 arată o eficacitate de 95%. Compania a spus şi că a completat cele două luni necesare pentru statisticile de siguranţă şi va aplica pentru autorizarea de urgenţă în SUA în următoarele zile, potrivit Hotnews.

Pfizer afirmă că eficacitatea vaccinului dezvoltat împreună cu partenerul său german BioNTech este aproximativ aceeaşi indiferent de vârstă sau de apartenenţa etnică, şi că nu există efecte secundare majore, semn că imunizarea poate avea loc pe scară largă oriunde în lume.

Citește și: Județul Argeș a coborât în scenariul verde. Rata de infectare cu coronavirus este 1,46

Eficacitatea la adulţii peste 65 de ani, cu risc mare din cauza noului coronavirus, a fost de peste 94%. Analiza finală vine la 9 zile după ce rezultatele iniţiale ale testelor clinice de fază avansată arătaseră că vaccinul este o eficacitate de peste 90%.

Compania Moderna, care dezvoltă un vaccin similar, a spus luni că datele sale preliminare arată o eficacitate de cel puţin 94,5%.

Rezultatele mai bune decât se prognoza ale celor două vaccinuri, ambele dezvoltate cu o nouă tehnologie cunoscută drept mRNA au aprins speranţele pentru un sfârşit al pandemiei de coronavirus.

Citește și: Comisia Europeană publică o listă cu programe ecologice în agricultură

Pfizer spune că au existat 170 de cazuri de Covid-19 printre cei 43.000 de voluntari, 162 la cei care au primit placebo şi 8 la cei care au fost inoculaţi cu vaccinul anti-coronavirus.

Dintre acestea, zece persoane au făcut forme severe de Covid-19, unul fiind dintre cei are au primit vaccinul.

Potrivit companiei, vaccinul a fost bine tolerat, iar efectele secundare au fost în general uşoare sau moderate şi au trecut repede.

Singurul efect advers care a afectat peste 2% dintre cei vaccinaţi a fost oboseala, resimţită de 3,7% dintre recipienţi după a doua doză a vaccinului. Cei mai în vârstă au raportat efecte adverse mai puţine şi mai uşoare decât ceilalţi după vaccinare, potrivit Hotnews.

Articol preluat din bursa.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită