Web Analytics
scris vineri, 04.08.2023

Ce condiții trebuie să îndeplinești dacă vrei să studiezi un an în SUA

Liceenii români pot participa la programul educațional Future Leaders Exchange Program (FLEX) 2024-2025 pentru șansa de a petrece un an de studiu în Statele Unite, transmite American Councils for International Education într-un comunicat de presă, citat de Info Sud-Est.

Ce condiții trebuie să îndeplinești dacă vrei să studiezi un an în SUA

Citește și: O femeie a murit la UPU Băneasa după ce ar fi aşteptat trei ore o ambulanţă

Programul, realizat de American Councils și Departamentul de Stat al SUA, aflat la a VIII-a ediție în România, le oferă liceenilor români oportunitatea de a studia un la un liceu din Statele Unite și de a locui împreună cu o familie americană, explică organizatorii.

Programul, care este adresat inclusiv liceenilor cu dizabilități, a trimis în ultimii ani sute de elevi români din diferite județe la licee din state americane precum Washington, Texas, Colorado, California, Hawai, Iowa și Florida. Anul acesta, aproximativ 1.000 de elevi din întreaga lume vor avea aceeași posibilitate.  “Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și ai altor țări, pentru ca liceenii să aibă ocazia de a învăța mai multe despre SUA și de a le face cunoscute americanilor țările lor de origine”, descrie American Councils scopul programului creat de Congresul Statelor Unite în 1992.

Citește și: Un îndrăgit actor a murit la doar 56 de ani

Pentru a lua parte la program, elevii români trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate: să aibă cetățenie română; să fie născuți între 15 iulie 2006 și 15 Iulie 2009; să fie în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, în anul școlar 2023-2024; să studieze engleza în liceu; să îndeplinească criteriile pentru a obține viza SUA și să nu fi stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani. Aplicațiile pot fi transmise online, sub forma unui formular online, de la începutul lunii august până la 28 septembrie 2023, ora 23:59.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *