Web Analytics
scris vineri, 24.11.2023

Ce a promis primarul Gentea la căpătâiul polițistului local Savaste

V-am relatat că joi, 23 noiembrie, la Biserica cimitirului „Sfântul Gheorghe” din Pitești, la slujba de înmormântare a lui Condoruș Savaste (55 ani), polițistul local din Pitești care a murit după ce a fost lovit, în timpul serviciului, de un tânăr, a fost prezent și primarul Cristian Gentea.

Ce a promis primarul Gentea la căpătâiul polițistului local Savaste

Edilul-șef al Piteștiului chiar a rostit un discurs în biserică, la finalul slujbei, onorând memoria polițistului și, totodată, făcând un apel…

Citește și: (Video) Ultimul drum al lui Condoruș Savaste. Funeralii impresionante, în sunetul asurzitor al sirenelor Poliției Locale

Ne-am adunat aici să onorăm un om care și-a sacrificat profesia, cariera și, din păcate, iată, și viața pentru protejarea comunității Această tragedie s-a petrrecut pe o stradă din Pitești, în centrul orașului.

Sunt total alături de familia îndoliată, îi respect durerea și înțeleg momentele îngrozitoare prin care trece, dar mi-aș dori ca această tragedie să reprezinte mai mult decât un moment de durere, să reprezinte un momenmt în care să ne trezim cu toții, să acționăm și să responsabilizăm întreaga societate.

Evenimentul este singular doar prin natura urmărilor tragice, dar au fost mai multe cazuri în care polițiștii locali au fost bătuți crunt și umiliți. Tocmai de aceea (…) voi cere parlamentarilor români și, în primă fază, celor argeșeni să reanalizeze Legea Poliției Locale, să decidă în consecință, iar în final să-i ofere polițistului local un statut prin care să-l profesionalizeze și să-i protejeze cu adevărat autoritatea și viața.

Și mai fac un apel către întreaga comunitate piteșteană: haideți să fim solidari și să respectăm munca polițistului local!

Și asta trebuie să înceapă în familie, prin educația pe care o dăm și să încercăm ca la școală, la locul de muncă și în spațiul public să promovăm tot mai mult necesitatea colaborării între cetățean, pe de o parte, și autorități, forțele de ordine, pe de altă parte.

Numai așa vom putea să onorăm cum se cuvine memoria lui Savaste Condoruș, un om care nu a greșit cu absolut nimic. El tot ce a făcut a fost datoria. Din păcate, opinia publică nu l-a sprijinit nici pe el, în acea seară nenorocită, nici pe colegii săi, în alte dăți; a preferat să stea deoparte și să spună: eu nu mă bag. Iar acum vedem care sunt urmările unei astfel de atituidini păguboase.

Condoleanțe familiei! Îmi reafirm încă o dată sprijinul pentru soția și fata celui decedat, și acum, și oricând veți apela la mine! Dumnezeu să-l ierte!” – a spus primarul Cristian Gentea.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Dar ce primiti tu,primarul,la căpătâiul lui CAMPIONII FC ARGES, ca e cu 2 picioare plus o nucă de cur in liga3

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *