Web Analytics
scris joi, 22.08.2024

Cazul proxeneţilor de lux din Câmpulung. Unde au fost prinși

În 2016, municipiul Câmpulung devenea cunoscut ca „acvariul peștilor”, în Muscel fiind făcute atunci percheziții de amploare la persoane suspectate de proxenetism, de la care au fost ridicate mașini de lux.

Cazul proxeneţilor de lux din Câmpulung. Unde au fost prinși

Inculpații au fost grupați în mai multe dosare, iar printre ei se află și trei proxeneți despre care Jurnalul de Argeș a mai scris anul trecut: Cristian Preda, Viorel Dâmbu și Florin Oprea. Anul acesta, ei au primit ani grei de închisoare cu executare, sentințele fiind definitive. Doi au fost prinși în Italia, iar al treilea a fost adus miercuri, 21 august, din Marea Britanie.


La începutul lunii august a.c., Cristian Preda și Viorel Dâmbu au fost prinși în Italia și aduși să își ispășească pedepsele în România. Preda a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Pitești, pe 26 martie a.c., la 5 ani şi 4 luni închisoare în detenţie. Iar Dâmbu a fost condamnat în același dosar de proxenetism la 5 ani, 4 luni şi 20 de zile de detenţie.

Din motivarea sentinței de fond scriam anul trecut că Preda Cristian a determinat șase femei să practice prostituția în statele Uniunii Europene, dobândind de la ele 72.820 euro şi 11.026 lei. Fetele erau supravegheate, iar inculpatul avea influenţă pe strada unde acestea se prostituau, fiind în legătură şi cu alţi proxeneţi care controlau zona. Despre Viorel Dâmbu, instanța de fond a precizat în motivarea sentinței că acesta a obţinut în mod repetat sume de bani de la două femei care s-au prostituat în statele Uniunii Europene în beneficiul său, dobândind în total de la acestea 67.055 euro, 159.957 lei şi 33.320 CHF. Proxeneții aveau bolizi de mii de euro. Printre altele, de la Cristian Preda s-au confiscat o mașină BMW X6 cu o valoare de vânzare de aproximativ 26.000 euro, un alt BMW, seria 530 x drive, de aproximativ 6.000 euro. Iar de la inculpatul Viorel Dâmbu s-a confiscat și un AUDI A4 limousine, de aproximativ 19.000 euro.

Dosarul lui Florin Oprea, zis „Rață”, a fost disjuns. Tribunalul Argeș l-a condamnat la 6 ani și 4 luni închisoare pentru proxenetism și spălare de bani, însă Curtea de Apel Piteşti i-a redus pedeapsa, pe 11 iulie a.c., la 5 ani și 4 luni închisoare. Florin Oprea deține o vopsitorie și un service auto în Câmpulung. „Rață” a fost dat în urmărire internațională în ziua în care trebuia să fie încarcerat și adus în această săptămână în țară din Marea Britanie. Detalii, aici: Proxenetul câmpulungean „Rață” a fost prins.

Citește și Proxenetul muscelean Georgian Ghizdăveţ, condamnat la 4 ani de închisoare

Citește și Fotomodel celebru, pe lista celor mai căutaţi infractori

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...