Web Analytics

Cazul profesoarei de la Brătianu hărţuită pe Facebook a ajuns la DIICOT

de | 1.02.2018 12:28 | Actualitate

7 OanaTanaseDosarul de amenințare și hărțuire, deschis după ce Oana Andreea Tănase, profesor  al Colegiului Naţional „IC Brătianu” din Piteşti, a reclamat la Poliţie că a fost ameninţată cu mesaje obscene de pe contul de Facebook al portarului liceului, a ajuns la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Piteşti. Și asta pentru că  tânărul identificat de poliţişti ca fiind autorul mesajelor este acuzat că ar fi accesat ilegal contul lui Marian Sandu, portarul colegiului.

Informaţiile obţinute pe surse şi publicate în Jurnalul de Argeş de săptămâna trecută iată că sunt confirmate acum de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş.
„Polițiștii Secției 4 Pitești au continuat cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și hărțuire. Poliţiştii au identificat un tânăr de 19 ani din Costești, bănuit că ar fi trimis mai multe mesaje cu caracter obscen pe o rețea de socializare. De asemenea, în cursul cercetărilor, polițiștii au stabilit că tânărul ar fi accesat în mod fraudulos un cont de rețea de socialiare al unui bărbat, cont pe care l-ar fi folosit ulterior să transmită mesajul”, precizează, pentru Jurnal de Argeş, agentul principal de poliţie Mădălin Zamfir, purtătorul de cuvânt al IJP Argeş.
Întrucât este vorba şi de acuzaţii de accesare frauduloasă a unui sistem informatic, dosarul a fost înaintat către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Piteşti,

Ce pedeapsă riscă tânărul care a trimis mesajele

Tânărul de 19 ani, despre care am aflat că ar fi absolvent de şcoală profesională, riscă acum, pentru cele trei infracţiuni, să ajungă după gratii.
„Pedeapsa prevăzută de codul penal pentru acces ilegal la un sistem informatic este închisoare de la trei luni, la trei ani, sau cu amendă. Pentru infracţiunea de ameninţre, pedeapsa este de la trei luni de închisoare, la un an, sau amendă, iar pentru infracţiunea hărţuire, pedeapsa este de la trei luni, la şase luni de închisoare”, a explicat, pentru Jurnal de Argeş, Mădălin Zamfir, purtătorul de cuvânt al IJP Argeş.

Profesoara se poate îndrepta şi împotriva paznicului

Deşi, potrivit actualelor date ale anchetei, nu paznicul este autorul mesajelor obscene trimise profesoarei Oana Tănase, aceasta se poate îndrepta, pe cale civilă, şi împotriva lui Marian Sandu, invocând o culpă uşoară, care presupune că autorul este de vină nu pentru că a postat altcineva în numele lui, ci pentru că a înlesnit accesul autorului de pe un dispozitiv sau cont al cărui proprietar este (tot prin anchetă ar urma să se stabilească, ulterior, acest lucru).

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii