Web Analytics

Cazul blocului de 6 etaje construit între trei case / Inspectoratul de Stat în Construcţii cere reanalizarea proiectului pentru blocul din Găvana, de pe str. Minulescu

de | 25.06.2020 13:32 | Dezvăluiri

Noi informații în scandalul din cartierul Găvana, str. Ion Minulescu, unde se intenționează construirea unui bloc între trei case de către firma Comesad Proviso (condusă de Cristian Prodănel și Sorin Dumitru). Spiridon Oltei (foto), unul dintre vecinii terenului pe care urmează să fie construit blocul, ne-a adus la cunoștință, în urmă cu două ediții, că a făcut numeroase demersuri la instituțiile statului, printre care Primăria Pitești, Parlamentul României, Inspectoratul de Poliție Argeș, Secția de Poliție nr. 2 Pitești, SRI și Secretariatul General al Guvernului României.
Așa cum se arată și în răspunsurile primite de la Parlamentul României și Secretariatul General al Guvernului, ca urmare a petiției celor doi vecini nemulțumiți (Spiridon Oltei și Nicolae Diguță) prin care aceștia sesizează emiterea unei autorizații de construire cu încălcarea prevederilor PUZ, a fost solicitat Inspectoratul de Stat în Construcții să analizeze, conform competențelor specifice, aspectele sesizate și să comunice concluziile și măsurile luate.

Concluziile ISC: „Au fost stabilite reglementări urbanistice cu nerespectarea prevederilor Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul”

Recent, Spiridon Oltei ne-a pus la dispoziție răspunsul primit de la Inspectoratul de Stat în Construcții, în care se precizează clar că Primăria Pitești trebuie să reanalizeze situația și să supună spre aprobare o documentație de urbanism PUZ care să respecte prevederile unei legi nerespectate în trecut. „Au venit, au controlat și au găsit nereguli la respectarea unei legi și au cerut Primăriei să reia toată metodologia. Ceva au găsit în neregulă acolo, altfel nu trimiteau. Joia asta trebuia să se supună la vot proiectul, dar a fost scos de pe ordinea de zi. Înseamnă că se face din nou”, a declarat Spiridon Oltei.
Redăm răspunsul primit în data de 28 mai a.c. „S-au făcut verificări cu privire la stadiul avizării/ aprobării documentației de urbanism de tip plan urbanistic zonal pentru investiția «Clădire, locuințe și birouri» de la adresa menționată mai sus și s-a constatat că, prin Avizul de oportunitate nr. 21/30.12.2019 pentru elaborarea PUZ și a Regulamentului local de urbanism, prin Avizul arhitectului-șef nr. 06/13.04.2020, cât și prin Avizul Comisiei Tehnice de amenajare a teritoriului și urbanism nr. 05/ 07.04.2020, au fost stabilite reglementări urbanistice cu nerespectarea prevederilor Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, cu modificările și completările ulterioare. S-a dispus reprezentanților Primăriei Municipiului Pitești reanalizarea situației constatate și supunerea spre aprobare a unei documentații de urbanism PUZ cu respectarea prevederilor Legii nr. 350/2001, cât și a reglementărilor în domeniu. Ca urmare a verificărilor efectuate de către I.R.C Sud-Muntenia, reprezentanții primăriei au comunicat că toată documentația se va reanaliza în vederea avizării și aprobării”, se arată în răspunsul Inspectoratului de Stat în Construcții adresat celor doi vecini nemulțumiți.
Spiridon Oltei vrea să trimită răspunsul ISC-ului, însoțit de o nouă petiție, către Primăria Pitești și, în funcție de cum evoluează situația, se gândește să trimită și la Președinția României un dosar cu toate materialele strânse până acum.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Domnule Oltei,

    Va admir optimismul de a crede ca veți reuși in lupta impotriva ,,rechinilor imobiliari” din Pitesti si a corupției din Primăria Pitesti .
    Va urmăresc cu interes , va urez sa aveti succes dar ma îndoiesc avind in vedere propia experiența .
    Va urez succes