Web Analytics

Cazul asistentei medicale moarte de varicelă: „S-au constatat deficienţe în acordarea asistenţei medicale”

de | 13.07.2017 12:55 | Dezvăluiri

7 asistenta MihaelaCosoi# Scrie negru pe alb în raportul de expertiză trimis de Serviciul de Medicină Legală Argeș către Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Argeș
În dosarul deschis împotriva Spitalului Județean ca urmare a morții asistentei Mihaela Coșoi, în urmă cu un an și jumătate, încep să apară primele probe. Serviciul Județean de Medicină Legală Argeș a trimis către IPJ Argeș-respectiv Serviciul Investigații Criminale- expertiza medico-legală cerută de polițiștii care vor să elucideze cauza morții tinerei asistente pe patul de spital.

În  istoricul prezentat de Medicina legală se arată că: „ Din cercetările efectuate a rezultat că în data de 10.01.2016, în jurul orelor 15,00-16,00, numita Coșoi Mihaela Vasilica s-a prezentat la Secția Boli Contagioase Adulți a Spitalului Județean de Urgență Pitești unde, în urma consultului medical, a fost diagnosticată cu «varicelă în erupție ziua 3», fiindu-i prescris tratament medicamentos, fără a rămâne internată în această unitate spitalicească. În seara zilei de 11.01.2016, în jurul orelor 22,00, numita Coșoi Mihaela Vasilica s-a prezentat din nou la Secția Boli Contagioase Adulți a Spitalului Județean de Urgență Pitești, unde a fost internată în 12.01.2016, începând cu ora 01.27 cu diagnosticul «febră nespecificată»… În data de 12.01.2016, orele 16,33, pacienta Coșoi Mihaela Vasilica a fost transferată în cadrul Unității de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Pitești, motivul prezentării fiind «dureri abdominale, stare generală alterată», starea acesteia fiind evaluată ca fiind critică. Așa cum rezultă din documentele medicale întocmite la Spitalul Județean de Urgență, decesul numitei Coșoi Mihaela Vasilica a survenit în 12.01.2016, ora 22,40”.

La autopsie a participat și medicul incriminat de familie, Mirela Roxana Rusnac

Serviciul de Medicină Legală care a făcut reexaminarea lamelelor histopatologice și a blocurilor anatomopatologice în vederea stabilirii diagnosticului (reamintim că autopsia și deci primele date care ar fi trebuit să releve cauza morții s-au făcut de către doctorul Mihai Man, șeful de la anatomie patologică și în prezența medicului curant Mirela Roxana Rusnac, medic la Boli Infecțioase și unul dintre medicii incriminați de familie), a trebuit să răspundă unor întrebări spinoase.
Iată ce se răspunde prin Raportul de expertiză medico legală semnat de șefa serviciului, dr. Mihaela Popescu, sub rezerva faptului că autopsia a fost efectuată în cadrul unui serviciu de anatomie patologică și nu de medicină legală, aceasta nefiind completă: „S-au constatat deficiențe în acordarea asistenței medicale pacientei Coșoi Mihaela Vasilica în perioada 11-12.01.2016, în sensul în care medicul curant nu a extins investigațiile pentru a pune un diagnostic complet sau a exclude eventuale complicații determinate de afecțiunea infectocontagioasă…”, medicii neprecizând însă care ar fi fost evoluția bolii dacă miocardita, care i-a adus tinerei asistente sfârșitul, ar fi fost diagnosticată la timp. Medicii legiști au mai precizat însă în raport că nu există concordanță între diagnosticul clinic menționat în foaia de observație clinică și cel anatomo-patologic (dacă vă aduceți aminte, Mihaela îi solicitase soțului ei, prin SMS, medicamente de stomac, de vomă, ba chiar și un test de sarcină, la indicațiile doctoriței Rusnac).
În finalul raportului depus la dosar se menționează că reexaminarea s-a făcut atât de către SML Argeș cât și de Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici”. Mai rămâne ca și expertul propus de familie să își spună punctul de vedere. În ceea ce îl privește, Lucian, soțul și acum în lacrimi al Mihaelei speră ca adevărul să iasă cât mai curând la lumină iar medicii care s-au dovedit culpabili de moartea mamei fiicei sale să răspundă legal, astfel încât să nu mai bage și pe alții în mormânt.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii