Web Analytics
scris marți, 09.01.2024

Cazul anvelopelor de 100.000 euro, furate de pe DN 65B. Alt argeșean reținut

Doi bărbați din Rătești, Argeș, și altul din Dâmbovița au furat o remorcă plină cu anvelope, în septembrie 2022. Polițiștii i-au arestat pe rând, pe ultimul chiar luni, 8 ianuarie 2024.

Cazul anvelopelor de 100.000 euro, furate de pe DN 65B. Alt argeșean reținut

Luni, 8 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș au extins cercetările și cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la furt calificat în cadrul unui dosar penal întocmit, inițial, pentru furt calificat și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat și au reținut un bărbat de 37 de ani, din Rătești, pentru 24 de ore. Urmează ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Polițiștii au stabilit că, în noaptea de 10 spre 11 septembrie 2022, un tânăr de 21 de ani, din Rătești, împreună cu un bărbat de 37 de ani, din Crângurile, Dâmbovița, ar fi sustras o semiremorcă încărcată cu anvelope, în valoare de aproximativ 100.000 de euro, parcată pe marginea DN 65 B. „Pentru săvârșirea faptei, bărbații ar fi folosit un autocamion, căruia i-au atașat plăcuțe cu număr de înmatriculare fals, autocamion identificat, ulterior, de către polițiști, pe raza județului Suceava, fără semiremorcă”, a transmis IPJ Argeș.

Citește și Argeș. Un șofer a rămas pieton cinci luni! Cu ce l-au prins polițiștii

Reamintim faptul că, pe 3 ianuarie 2023, bărbatul din Dâmbovița a fost condus la audieri, reținut pentru 24 de ore și arestat preventiv. Tânărul de 21 de ani a fost cercetat în lipsă, aflându-se în străinătate, arestat pentru fapte similare. La data de 29 septembrie 2023, acesta a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2, întrucât față de acesta era emis un mandat de aducere. După administarea probatoriului, a fost reținut și cercetat, ulterior, sub controlul judiciar. Detalii despre subiect, aici: Argeşeanul care a furat o remorcă plină cu anvelope, prins la frontieră!

În ecuație a intrat și un al treilea suspect, bărbatul de 37 de ani, din Rătești, arestat pe 8 ianuarie a.c.

„În urma cerctărilor efectuate de polițiștii de investigații criminale s-a stabilit faptul că cei doi ar fi acționat în urma unor informații primite de la un bărbat de 37 de ani, din Rătești, și sub îndrumarea acestuia, care ar fi facilitat valorificarea semiremorcii și a anvelopelor din aceasta pe raza județului Suceava, cea mai mare parte din suma de bani, obținută în urma valorificării, revenidu-i acestuia”, a mai transmis poliția.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *