Web Analytics

Cazierul judiciar se va elibera și online

de | 16.09.2022 21:18 | Actualitate, Home

Cazierul judiciar se va putea obţine la orice oră, online. Fie că vorbim despre angajarea la un nou loc de muncă, de susținerea examenului auto sau de înscrierea la anumite cursuri, cazierul este, de multe ori, obligatoriu.
Documentul online va fi considerat la fel de valabil ca și cel eliberat la ghişeu. Pentru început, sistemul ar putea fi implementat în platforma ghișeul.ro.

Citește și: Un bărbat mort a fost chemat să-și schimbe buletinul expirat

„O să dureze maximum un an, eu încerc și mai repede. Proiectul legislativ abia a fost depus, deci el își urmează procedura parlamentară. Depinde de gradul de complexitate al modulului de autentificare. Adică modul prin care putem dovedi că respectivul cazier ne va aparține și că nu îl cerem în numele altcuiva, fiind un document considerat confidențial. Apariția unui sistem automatizat ar putea să reducă și numărul agenților aflați la ghișee”, a spus Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării.
„Șansele sunt foarte mari, pentru că e o necesitate. Funcționarii trebuie să înțeleagă că este un ajutor și pentru ei. De obicei, birocrația înseamnă o maculatură pe care ei trebuie să o gestioneze. Trebuie să o plimbe dintr-o parte în alta, să o arhiveze. Anual, până la 2,5 milioane de români sunt puși pe drumuri, pentru a-și ridica, în format fizic, cazierul judiciar”, a completat George Tuță, deputat.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *