Web Analytics
scris vineri, 13.01.2023

„Cazierul” contravențiilor silvice pe o platformă informatică

Contravenţiile silvice vor fi înregistrate într-o platformă informatică şi vor putea fi urmărite în timp real de către toate organele de poliţie şi control, a anunţat astăzi, 13 ianuarie, ministrul Mediului Tánczos Barna.

„Cazierul” contravențiilor silvice pe o platformă informatică

Ministrul Mediului a prezentat vineri la Braşov noua componentă a sistemului de trasabilitate a lemnului, denumit SUMAL Contravenţii – SNEICS

Conform acestuia, toate procesele verbale de constatare a contravenţiilor silvice, procesele verbale de confiscare şi alte documente rezultate în urma controalelor vor fi introduse în această evidenţă unică, accesibilă de toate structurile de control. În acest fel, spune ministrul, vor fi eficientizate eforturile autorităţilor în combaterea tăierilor ilegale de păduri.

Citește și https://jurnaluldearges.ro/delictele-silvice-la-ordinea-zilei-in-nordul-judetului-arges-227284/

Aceasta era reglementată în legea 171 încă din anul 2020 sau 2021 (cu ocazia modificărilor și completărilor ulterioare) dar acum s-a definitivat forma finală a acestui modul -program informatic de centralizare a contravențiilor, confiscărilor, etc …rezultând o bază de date foarte utila și ușor de interogat, necesară tuturor agenților constatatori ce au competențe în acest sens.

Astfel se va putea sa afla în timp real dacă cel ce face obiectul unei verificări a mai fost sancționat pentru încălcarea dispozițiilor legale privind legislația silvică. Ca un cazier” al faptelor săvârșite…

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită