Web Analytics

Caz șocant în Italia! Bărbat infectat simultan cu variola maimuței, Covid-19 și HIV

de | 25.08.2022 12:32 | Actualitate, Home

Un bărbat din Italia în vârstă de 36 de ani a fost testat pozitiv cu variola maimuței, HIV și Covid în același timp.

Din ce le-a spus medicilor, primele simptome au început după ce s-a întors dintr-o călătorie în Spania, acolo unde întreținut relații sexuale cu bărbați, fără să se protejeze. Nu a luat în seamă, inițial, simptomele – spune el – pentru că erau specifice unei răceli banale. La scurt timp, a avut o erupție pe brațul stâng care s-a extins pe tot corpul, ceea ce l-a determinat să meargă de urgență la spital. Aici a fost testat pozitiv cu virsul Covid-19, variola maimuței și HIV.

„Acest caz evidențiază modul în care simptomele variolei maimuțelor și Covid se pot suprapune și confirmă că, în cazul co-infecției, colectarea anamnestică și obiceiurile sexuale sunt cruciale pentru a pune diagnosticul corect”, au spus într-un raport cercetătorii de la Universitatea din Catania, notează realitatea.net.

Citește și: Prințul Charles și-a lansat primul parfum! Costă 152 de lire sterline

„Rețineți că tamponul orofaringian al variolei maimuței a fost încă pozitiv după 20 de zile, ceea ce sugerează că acești indivizi pot fi în continuare contagioși timp de câteva zile după remisiunea clinică”, se arată în document.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole