Web Analytics
scris sâmbătă, 29.06.2024

Caz scandalos în Suedia. Două fete ale unei familii de români, luate în mod abuziv de stat

Senatorul Titus Corlățean, fost ministru de Externe, a oferit detalii inedite, într-o emisiune, despre cazul revoltător al celor două copile cu cetățenie română care au fost luate, în mod ilegal și abuziv, de asistența socială din Suedia de lângă părinții lor, o familie de români creștini.

Caz scandalos în Suedia. Două fete ale unei familii de români, luate în mod abuziv de stat

În emisiune, Titus Corlățean face dezvăluiri în premieră despre sistemul de asistență socială din Suedia, care, ca și în Norvegia, este o instituție descentralizată și este vorba de mai multe asociații, fundații și grupuri care primesc mulți bani pentru „asistență”, „consultanță”, pentru luarea și distribuirea copiilor, conform activenews.ro. De fapt, este o adevărată industrie, o afacere care aduce bani grei din „rularea” copiilor. De asemenea, dl Corlățean a descoperit că, în Norvegia, grupul de asistență era condus de un suedez membru al grupului Bilderberg. Iar în Suedia există și un nivel intermediar între asistența socială, care ia efectiv copiii, și destinatarii finali, familiile de încredințare: „o structură privată, comercială”, intermediarii care „distribuie copiii”. Un alt detaliu revoltător dezvăluit în emisiune este că, în școlile din aceste țări, există un sistem de raportare unde copiii sunt puși să spună ce se întâmplă în familie și li se inoculează chiar în școală ideea de delațiune.

„La ei totul e o industrie”

„Chiar și dacă vor fi returnate părinților, coșmarul prin care au trecut și încă trec copilele și această familie de români va lăsa asupra lor o amprentă puternică, de neșters. Traumele suferite de aceste fetițe în acest un an și jumătate le vor marca pentru toată viața. Dar ceea ce nu știți o spun acum, public: a fost și este o presiune permanentă din partea asistenței sociale în următorul sens: „obișnuiți-vă fără părinți. Obișnuiți-vă să fiți fericite fără părinți ca să puteți fi date la familii «mai bune».” Cine ești tu să faci calificativul familiei?  Sunt bilețele scrise chiar de Sara, în care spune, în suedeză: „Mi-ați distrus viața, mi-ați distrus familia și vreau să mor, vreau înapoi la părinți” – fiind mesaje date familiilor de încredințare.

Citește și: Argeș: Patronul care ar fi ţinut sclavi 7 tineri, în arest la domiciliu

Am descoperit mai întâi în Norvegia că există un întreg sistem. Acolo se numește Barnevernet, este aceeași instituție descentralizată (guvernul central nu-i controlează). Ei iau copiii, dacă primesc o delațiune, un telefon de la cineva care spune „Știm noi că tatăl și-a bătut copiii”, copiii sunt luați, nu se mai fac verificări sau se face o verificare foarte [superficială]. Copiii sunt luați de acest sistem. Există cercuri concentrice de tot felul de fundații, asociații care primesc bani generoși pentru a acorda asistență, consultanță, consiliere psihologică, pentru a face cursuri de parenting cu părinții, dar obiectivul (cu excepția cazului în care sunt părinți îngrozitori de abuzivi, când trebuie să separi lucrurile) ar trebui să fie de a ajuta la reintegrarea familiei, fiindcă în familia lui copilul se simte cel mai bine. Există mai multe tipuri de structuri care primesc bani foarte mulți pentru a face lucruri.

De asemenea, familiile de încredințare primesc sume de bani consistente pentru a avea grijă [de copil]. Însă este un business. La ei totul e o industrie. Ei rulează copiii pe bandă rulantă, îi țin o perioadă, îi dau, primesc alți copii. Aici, în cazul suedez, am descoperit că mai există și un nivel intermediar între asistența socială care ia efectiv copiii și destinatarii finali, familiile de încredințare, există o structură privată, comercială, intermediarii care distribuie copiii. Ca să înțelegem, e de fapt o industrie. Asistența socială are nevoie de copii în sistem ca să-și demonstreze și să-și argumenteze de ce au jobul, de ce au salariile foarte mari, de ce au privilegii etc., iar banii se distribuie într-o industrie”, a spus dl Corlățean.

Fata cea mare a avut 5 tentative de sinucidere

Daniel și Bianca, părinții celor două fete, trec printr-un adevărat coșmar. Acum lor le este permis să-și vadă copilele doar o oră o dată la șase săptămâni! Totul s-a întâmplat în urmă cu mai bine de un an și jumătate. Fata cea mare, Sara, a cerut părinților să-i cumpere un smartphone și o trusă de machiaj, însă părinții i-au spus că este prea devreme pentru a avea nevoie de aceste lucruri. Ulterior, fata a mințit la scoală că suferă de acte de violență în familie. După 3 zile, fata a recunoscut că declarațiile ei au fost false. Poliția a constatat că nu a avut loc nici un fel de abuz și în mod normal fetițele ar fi trebuit să fie returnate familiei lor. Însă în acest moment, Tiana și Sara sunt plasate în familii sociale, cât mai departe de părinți, fiind separate între ele și nu au voie să comunice una cu cealaltă. Într-un an și jumătate, au fost transferate, succesiv, în patru familii de încredințare. Fata cea mare, în tot acest timp, a avut 5 tentative de sinucidere, fiind foarte afectată și cerând insistent să fie lăsată să se întoarcă la părinți.

Citește și: Cinci copii au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci culese din pădure

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită