Web Analytics

Câţi ucraineni şi-au găsit loc de muncă în Argeş

de | 4.04.2024 12:20 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Au trecut doi ani de la izbucnirea războiului între Rusia și Ucraina. Potrivit datelor pe care le-am solicitat Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș, s-au înregistrat în evidența instituției, până în februarie a.c., 55 persoane, însă doar 22 au și ocupat un loc de muncă.
Din cele 55 de persoane, 40 sunt femei și 15 – bărbați. 11 persoane au vârsta sub 25 de ani, 38 persoane au între 25-45 ani și șase persoane au peste 45 de ani. „Până acum s-au angajat 22 persoane. Majoritatea celor angajați au fost în domeniul cablajelor auto”, ne-a transmis AJOFM Argeș. Deși, în general, limba este obstacolul cel mai întâlnit în procesul de acomodare într-o țară nouă, ucrainenii stabiliți în județ nu au solicitat până acum curs în cadrul AJOFM Argeș pentru învățarea limbii române.

Care este valoarea ajutorului dat de guvern ucrainenilor din Argeș

Încă de anul trecut, statul român oferă sprijin cetățenilor ucraineni care au fugit din calea războiului și s-au stabilit în România. Am solicitat Inspectoratului Pentru Situații de Urgență Argeș să ne spună care este suma alocată județului și care este suma alocată municipiului Pitești pentru refugiații ucraineni. „Pentru județul Argeș, inspectoratul nostru a virat suma de 8. 157.992 lei, iar din aceasta 1.146.540 lei au fost alocați către persoanele găzduite în municipiul Pitești”, ne-a răspuns ISU Argeș.

Citește și Papa Francisc spune că Ucraina ar trebui să aibă curajul “să ridice steagul alb al negocierii”

Citește și Turcia este pregătită să găzduiască un summit între Ucraina şi Rusia, susține preşedintele Tayyip Erdogan

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *