Web Analytics

Câți bani au primit FCSB și CFR Cluj pentru calificarea în grupele Conference League

de | 26.08.2022 05:05 | Actualitate, Home, Sport

CFR Cluj și FCSB s-au calificat în grupele Conference League, grație a două victorii la limită în play-off, și își asigură bugetul pentru noul sezon. Pentru campioana și vicecampioana României, calificarea în grupele europene înseamnă o adevărată gură de oxigen, din punct de vedere financiar.
Până acum, FCSB a încasat 750.000 de euro, în timp ce clujenii au strâns 1 milion de euro, pentru că au încasat un bonus destinat echipelor eliminate în Champions League, pe ruta campioanelor. Pentru accederea în grupe, cele două formații vor primi câte 2,94 milioane de euro.

Citește și: FCSB și CFR Cluj, în grupele Conference League. Universitatea Craiova, eliminată la loviturile de departajare


În grupe, fiecare victorie aduce un bonus de 500.000 de euro, în timp ce remiza e recompensată cu 166.000. În plus, cluburile vor mai încasa sume importante din market pool și din vânzarea biletelor.
Premiile din Conference League: calificare în grupe: 2,94 milioane euro; victorie în grupe: 0,5 milioane euro; egalul în grupe: 0,166 milioane euro; primul loc în grupă: 0,65 milioane euro; locul 2 în grupă: 0,3 milioane euro; calificare în „optimi”: 0,6 milioane euro; calificare în „sferturi”: 1 milion euro; calificare în semifinale: 2 milioane euro; calificare în finală: 3 milioane euro; campioana: 2 milioane euro.
Sursa: gsp.ro

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *