Web Analytics

Câte arme nucleare are Rusia, țara cu cel mai mare arsenal nuclear din lume?

de | 27.02.2022 20:59 | Actualitate, Politica si Administratie

Președintele Vladimir Putin a ordonat duminică punerea în „alertă maximă” a forțelor de descurajare nucleară ale Rusiei, țară care are cel mai mare arsenal nuclear din lume. Însă câte arme nucleare are mai exact Rusia?

Rusia se află în ultimele stadii ale unui proces de modernizare a forțelor sale nucleare strategice și non-strategice, demarat în urmă cu mai multe decenii, pentru a îmbunătăți armele din perioada Uniunii Sovietice cu sisteme mai noi.

Citește și: Stoltenberg denunţă drept un comportament “iresponsabil” plasarea de către Putin în alertă a “forţei de disuasiune” nucleară

În luna decembrie a anului trecut, ministrul Apărării Serghei Șoigu raporta că armele și echipamentul modern constituie 89,1% din arsenalul nuclear al Rusiei.

Buletinul Oamenilor de Ştiinţă din Domeniul Atomic, organizația care ține faimosul „Ceas al Apocalipsei”, nota într-un raport publicat în data de 23 februarie că unele din vehiculele de lansare desfășurate de Rusia la granița cu Ucraina au capabilitate duală, adică pot fi folosite pentru a lansa atât focoase convenționale, cât și nucleare.

Aceeași organizație estima că la începutul lui 2022 arsenalul nuclear al Rusiei număra aproximativ 4.477 de focoase nucleare care erau desemnate unor bombardiere strategice cu rază lungă și unor forțe nucleare cu rază mai scurtă.

Citește mai departe în Presshub.ro, platforma jurnaliștilor în serviciu public

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *