Web Analytics
scris luni, 10.06.2024

Cătălin Drulă și-a anunțat demisia de la șefia USR, după eșecul total de la alegeri

Liderul USR Cătălin Drulă și-a anunțat demisia din funcția de președinte al partidului, pe care o deține de aproape doi ani. Totul, după eșecul total de la alegerile din acest an. Cătălin Drulă a mai adăugat că va convoca alegeri pentru conducerea partidului și cere continuarea alianței cu PMP și Forța Dreptei.

Cătălin Drulă și-a anunțat demisia de la șefia USR, după eșecul total de la alegeri

„Rezultatul alegerilor este sub aşteptările pe care le-am avut. Îmi asum acest rezultat”, a precizat Cătălin Drulă, anunțând că în cel mai scurt timp se vor organiza alegeri pentru o nouă conducere a partidului. Conducerea USR ar putea fi preluată, interimar, de către Dominic Fritz până la Congresul partidului, iar Drulă nu va mai candida la funcția de conducere.

„Absolut nimeni nu mi-a cerut să plec. Fiecare membru USR își poate depune candidatura la această cursă. Am vorbit și cu Elena Lasconi, era fericită să își continue mandatul de primar. Dominic Fritz și-ar putea asuma această candidatură, pentru șefia USR”, a mai afirmat Drulă.

Citește și: În Argeș, PSD a câștigat majoritatea primăriilor

Rezultatele provizorii ale alegerilor locale de duminică arată că USR a fi pierdut cele două sectoare din București unde avea primari, sectoarele 1 și 2 (Clotilde Armand și Radu Mihaiu), și Primăria Brașov (Allen Coliban). A câștigat însă la Timișoara, unde Dominic Fritz a obținut un nou mandat, și la Câmpulung Muscel, unde Elena Lasconi a fost realeasă. Cătălin Drulă este președinte al USR din iulie 2022, după demisia lui Dacian Cioloș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...