Web Analytics

Cătălin Cherecheș a dat România în judecată la CEDO

de | 26.03.2024 12:26 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Cătălin Cherecheș a dat România în judecată la CEDO, după ce a fost extrădat din Germania. Edilul fugar spune că nu ar fi avut parte de un proces corect.

Citește și: Zeci de percheziții în Argeș și alte 13 județe, într-un dosar de contrabandă cu țigări şi materiale explozive


Între timp, judecătorii de la Înalta Curte vor decide astăzi dacă aprobă cererea de strămutare a dosarului acestuia. Dacă va avea un răspuns bun din partea judecătorilor, fostul edil ar putea cere să fie pus în libertate. În fața instanței, fugarul Cherecheș a declarat că speră să beneficieze de judecata unei alte instanțe compatibile.

Citește și: Un copil de 2 ani a murit după ce a băut o substanţă toxică

„Cererea ar trebui înregistrată. Urmează să treacă de acel filtru. Vedem care va fi decizia CEDO. Facem și o informare punctuală asupra convenției și probelor pe care le-am dus la CEDO. Credem că ar fi echitabil să avem parte de o soluție la o altă curte de apel unde soluția nu este dată de colegii unui magistrat pe situația de incompatibilitate a colegei de la Curtea de Apal Cluj. Cătălin Cherecheș este încarcerat la Rahova, într-o cameră cu încă două persoane, cu condiții decente”, a declarat Răzvan Doseanu, avocatul lui Cherecheș.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *