Web Analytics

Interviu cu dr. Remus Mihalcea. Cum s-a infectat cu Covid, de ce candidează pentru PSD şi cum vrea să ajute Argeşul, ca deputat

de | 4.11.2020 13:34 | Actualitate, Politica si Administratie

# „Problema nr. 1 pentru toate spitalele din țară, aflate în luptă cu pandemia, este resursa umană. Avem nevoie de specialiști aflați în prima linie a bătăliei cu virusul”, mai spune cunoscutul medic

Cunoscutul medic piteștean Remus Mihalcea, un doctor din noul val de specialiști afirmați în plan național, candidează pe lista PSD Argeș la Camera Deputaților pentru alegerile din 6 decembrie. Argeșeanul, în vârstă de 34 de ani, a fost numit manager al Spitalului Clinic Colentina din București în martie 2019. Până să fie promovat în Capitală, dr. Remus Mihalcea a fost, timp de 4 ani, medic specialist la Secția ORL a Spitalului Județean de Urgență Pitești. Acesta a răspuns câtorva întrebări legate de sistemul de sănătate argeșean, despre modul în care vrea să ajute sietemul sanitar din județ dacă va ajunge parlamentar de Argeș, precum și despre infectarea sa cu COVID din această vară.

# Ca manager al Spitalului Colentina, puteți face o comparație și vreau să vă întreb: ce credeți că le (mai) trebuie spitalelor argeșene pentru a putea fi eficiente în lupta cu pandemia?
– Problema numărul unu pentru toate spitalele din țară, inclusiv din București, nu doar din județul Argeș, este resursa umană. În momentul de față avem nevoie de specialiști aflați în prima linie a bătăliei împotriva acestui virus, care sunt medicii pneumologi, medicii infecționiști, medicii ATI și medicii epidemiologi. Aceste patru specialități lipsesc nu doar din Argeș, ci din toată țara.
# Care este viziunea dvs. pentru sistemul de sănătate argeșean? Mai direct, cum îl puteți sprijini din postura de parlamentar?
– În primul rând, prin a face lobby la nivelul ministerului sau și la nivelul autorităților competente, cu putere de decizie, pentru a aduce bani către spitalele din județul Argeș. Mă refer nu doar la aparatură, ci și la renovare sau, de ce nu, construcția unui spital nou de urgențe la nivelul județului, orașului.

„N-am stat departe de sistemul de sănătate argeșean, cunosc foarte bine problemele și am încercat de fiecare dată să-l sprijin din postura de medic”

# Sunteți unul dintre medicii tineri pe val și aveţi o carieră deja notabilă la nivel național. Ce reprezintă pentru dvs. Argeșul și care e mesajul de viitor parlamentar pentru colegii medici din spitalele argeșene?
– Eu sunt argeșean, aici am crescut, aici am mers la școală, aici am făcut liceul. Am plecat din Pitești în urmă cu 16 ani, când am fost admis la Facultatea de Medicină, însă m-am întors după terminarea rezidențiatului, în ianuarie 2011, ca medic specialist în Spitalul Județean Pitești, medic ORL-ist. Practic, eu nu am stat departe de sistemul de sănătate argeșean, cunosc foarte bine problemele și am încercat de fiecare dată să-l sprijin din postura de medic, dar și din postura actuală de manager la București. Cu siguranță voi face acest lucru și în viitoarea postură de parlamentar, dacă vom câștiga alegerile.
# Ce le recomandați celor care încă nu cred în virus?
– Acest virus există, este printre noi și face ravagii în acest moment. Le recomand nu neapărat să creadă în existența lui, le recomand să urmeze măsurile impuse de către autorități, igiena mâinilor, purtarea măștii și distanțarea fizică.

„Am fost infectat în luna iulie. Am avut un tratament minim simptomatic la început”

# Chiar dvs. ați fost infectat cu Covid și totodată pacient Covid. Dvs. ce tratamente ați folosit/primit ca manager la Colentina?
– Am fost infectat în luna iulie. Am avut un tratament minim simptomatic la început, în prima săptămână. Ulterior, analizele de sânge și investigațiile radiologice au arătat o deteriorare a stării mele de sănătate, o evoluție a bolii și am urmat un tratament specific administrat de medicii pneumologi ai Spitalului Colentina, în colaborare cu medici infecționiști ai Institutului „Matei Balș”.
# Este adevărat că se administrează și paracetamol pentru tratarea acestei boli?
– Sigur, este un tratament foarte bun pentru pacienții infectați care au ca simptomatologie febra.
# De ce ați ales PSD?
– Aici am găsit o echipă care dorește construcție și care este deschisă la nou. Acesta a fost etalonul pentru alegerea acestui partid și, bineînțeles, liderii acestui partid la nivel județean, care au fost deschiși cu mine în toate discuțiile și către toate proiectele pe care le-am propus.
# Ați fost duminică în târgul de la Domnești, împreună cu echipa PSD Argeș? Cum v-au primit oamenii și ce probleme v-au ridicat?
– Da, am fost. Doar acest aspect l-am discutat cu oamenii din târg, partea medicală, eu fiind medic la bază, aici mă pricep, acesta este domeniul meu de expertiză, nu pot discuta alte probleme, doar pe cele medicale. Cei mai mulți au reclamat accesul dificil la serviciile de sănătate, un acces care se dorește a fi mult mai facil pentru absolut toți locuitorii județului.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii