Web Analytics

Cătălin Barbu, CS Albota 2012: „Federaţia a răspuns în legătură cu vârsta maximă a preşedintelui AJF ca să împace pe toată lumea”

de | 9.03.2017 13:08 | Sport

13 BarbuReferitor la problemele ridicate în Adunarea generală a AJF Argeş din 24 februarie 2017, de mai mulţi reprezentanţi ai unor structuri sportive, precum Cătălin Barbu de la C.S. Albota 2012, în legătură cu prevederea, din Statutul Cadru al AJF-urilor, legată de vârsta maximă până la care poate participa o persoană la alegeri pentru funcţia de preşedinte AJF, instituţia condusă de Cornel Sorescu a primit un răspuns oficial semnat de Serviciul Juridic al FRF în care se menţionează că „vă rugăm să aveţi în vedere că dispoziţiile Statutului Cadru prevăd limita adoptată şi de către AJF Argeş, respectiv de 70 de ani şi nu pe cea de 65 de ani din  cuprinsul Statutului FRF”.
Iată în continuare, cum îşi explică Cătălin Barbu, unul dintre contestatarii şefului AJF această adresă publicată imediat pe site-ul AJF.

„Nici nu ştiu dacă voturile alea din Adunarea generală au fost statutare!”

„În această adresă se spune foarte clar că în Adunarea generală s-a aprobat vârsta maximă de 70 de ani, nu de 65 de ani conform statutului FRF, ne-a declarat Cătălin Barbu. Adică totul s-a aprobat în Adunarea generală a AJF Argeş. Federaţia a răspuns, aşa, în corzi, adică nici una, nici cealaltă, adică să fie bine pentru toată lumea. Organul suprem al Asociaţiei Judeţene de Fotbal este Adunarea generală, iar Adunarea generală poate completa sau modifica statutul AJF-ului, care practic se subordonează Federaţiei, dar care poate modifica anumite articole. Statutul Federaţiei Române de Fotbal stipulează vârsta maximă de 65 de ani pentru preşedinte, dar FRF nu obligă AJF-ul să aibă aceeaşi vârstă. Din această adresă eu înţeleg că s-a lăsat la atitudinea fiecăruia pentru că statutul cadru este unul, care face referire la 65 de ani, iar restul rămâne la atitudinea Adunării generale, singura care poate modifica statutul AJF-ului. În mod normal 65 de ani este, pentru că sunt în ţară anumite asociaţii de fotbal care au votat această vârstă, dar la noi, la Argeş, s-a făcut aşa banditeşte. Nici nu ştiu dacă voturile alea din Adunarea generală au fost statutare! Din 70 de membrii s-au prezentat 50 şi ceva. Nu ştiu exact pentru că nici măcar nu au anunţat, nici măcar nu au făcut prezenţa. În concluzie, Federaţia a răspuns ca să fie bine pentru toată lumea. Dacă citim cu atenţie acolo spune că s-a supus pentru aprobare vârsta de 70 de ani, nu de 65 de ani. Dacă se propunea această vârstă, nu cumva era cu totul altceva?”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii