Web Analytics

Cât ar urma să coste o doză de vaccin anti-COVID distribuită de Comisia Europeană

de | 9.09.2020 09:26 | Actualitate

Sandra Gallina, directorul general al Departamentului de Sănătate și Alimentație din cadrul CE, este optimistă că în prima jumătate a anului viitor, pe piață vor exista disponibile mai multe vaccinuri anti-COVID-19. Prețul unei singure doze ar urma să coste între 5 și 15 euro.

Este foarte important să avem la timp vaccinurile, care vor sosi, aș putea spune, chiar repede și să avem o autorizare pentru că este limpede că aici nu grăbim lucrurile. Avem și un element secundar, care este eficacitatea și siguranța vaccinului, așa că în portofoliu luăm în calcul vaccinurile care deja au un profil bun, a spus Sandra Gallina, directorul general al Departamentului de Sănătate și Alimentație din cadrul CE.

Prezentă în Comisia de Sănătate a Parlamentului European, Sandra Gallina a anunțat că dozele de vaccin vor fi împărțite către statele membre pe baza numărului de locuitori. În prezent, România are 19 milioane de locuitori și este a 7-a țară din Uniunea Europeană după mărimea populației, deci, în mod normal, ar trebui să primim un număr destul de mare de vaccinuri.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii