Web Analytics

Câştigul salarial mediu în Argeş, mai mic decât la nivel naţional

de | 1.08.2019 13:23 | Economie

Câștigul salarial mediu brut realizat în Argeș în luna mai 2019 a fost de 4.786 de lei, în creștere cu 136 de lei (+2,9%) comparativ cu luna aprilie. Potrivit datelor Direcției Județene de Statistică, la nivelul județului Argeș s-a realizat un câștig salarial mediu net de 2933 lei, în creștere cu 82 de lei (+2,9%) comparativ cu luna aprilie 2019, ca urmare a câștigurilor salariale mari înregistrate în toate sectoarele de activitate.
Comparativ cu realizările salariale înregistrate în luna mai 2018, câștigul salarial lunar mediu net a fost mai mare cu 307 lei (+11,7%), ca urmare a câștigurilor mai mari înregistrate în toate sectoarele economice.
Creșterile câștigului salarial mediu net din unele activități față de luna precedentă s-au datorat acordării de prime ocazionale (inclusiv prime trimestriale, anuale ori pentru performanțe deosebite), drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete de masă și tichete cadou), dar și realizărilor de producție ori încasărilor mai mari (în funcţie de contracte). Câștigul salarial realizat în județul Argeș în luna mai 2019 a fost mai mic comparativ cu realizarile salariale medii la nivel național atât în valoare brută (-5,8%), cât și în valoare netă (-5,4%).

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii