Web Analytics
scris sâmbătă, 22.10.2022

Casa-ruină a pictorului Schweitzer–Cumpăna are șase proprietari! De ce e cerută exproprierea

Starea deplorabilă în care se află casa din Pitești unde s-a născut (în 1886) pictorul și graficianul Rudolf Schweitzer–Cumpăna l-a determinat zilele trecute pe consilierul județean Narcis Sofianu să aibă o reacție, să propună o soluție.

Casa-ruină a pictorului Schweitzer–Cumpăna are șase proprietari! De ce e cerută exproprierea

Citește și: Primăria a reînceput întâlnirile cu asociațiile de proprietari din Pitești

Pentru că acest imobil are șase proprietari (!), unii dintre ei locuind în alte părți, Sofianu spune că va cere în acest caz ”admiterea procedurii de expropriere pentru cauze de utilitate publică”. Practic, consilierul liberal zice că va solicita introducerea acestei case în domeniul public al județului Argeș, cu utilitate ”casă memorială” – eventual, să fie o secție a Muzeului de Arte din Pitești, care poartă numele reputatului pictor. Se speră că doar în acest fel casa ar putea fi reabilitată. Demersul respectiv ar putea, deci, lua forma unui proiect de hotărâre, ce ar urma să fie supus aprobării Consiliului Județean.

Narcis Sofianu

Ce se va întâmpla, însă, cu proprietarii, dacă un astfel de proiect va fi votat? Dacă nu le vor conveni despăgubirile stabilite prin expertiza autorizată, cei care se consideră prejudiciați se pot adresa instanței de judecată, procedura în acest caz fiind gratuită – a declarat Narcis Sofianu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *