Web Analytics

Casa Regală a actualizat programul funeraliilor Regelui Mihai. La ce oră va fi înmormântat Regele Mihai la Curtea de Argeș

de | 11.12.2017 15:26 | Actualitate

regele mihaiCasa Regală a României a oferit, luni, noi detalii privind programul funeraliilor Regelui Mihai, care vor avea loc sâmbătă, 16 decembrie, anunțând și ora la care va avea loc ceremonia religioasă a îngropării în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș.
Miercuri, 13 decembrie, la ora 11, sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai I va ajunge la Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Salonul Oficial) unde va avea loc un scurt serviciu religios înainte de a fi transportat spre Castelul Peleș.
Între orele 14-18, sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș.
Tot miercuri, 13 decembrie 2017, la ora 20.30, sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi așezat în Sala Tronului a Palatului Regal din București (Calea Victoriei, nr. 49-53). Ceremonia din Sala Tronului va avea caracter privat. Publicul și presa nu vor avea acces pe durata ceremoniei. Accesul va fi permis, apoi, între orele 21 – 24.
De asemenea, publicul va avea acces pentru a depune flori şi a se închina la catafalcul din Sala Tronului, în zilele de joi, 14 decembrie 2017, şi vineri, 15 decembrie 2017, între orele 8 – 22.

Sâmbătă, 16 decembrie 2017:

La ora 10.25, un scurt serviciu religios va fi oficiat în Sala Tronului de la Palatul Regal.
La ora 10.55, sicriul va fi așezat pe un catafalc în Piața Palatului Regal. Acolo va avea loc o scurtă ceremonie religioasă și militară.
La ora 11.20, sicriul va fi urcat pe un afet de tun.
La ora 11.30, se va forma un cortegiu funerar spre Catedrala Patriarhală, iar procesiunea se va face pe jos, pe traseul Piața Palatului Regal – Calea Victoriei – Splaiul Independenței – Piața Unirii – Intrarea pe Dealul Mitropoliei.
Accesul auto în Piața Palatului Regal va fi restricționat începând cu noaptea de vineri.
Catedrala Patriarhală, sâmbătă, 16 decembrie 2017, între orele 12.45 – 14.00, va avea loc slujba de înmormântare, iar de la ora 14.00 cortegiul funebru se va deplasa la Gara Regală Băneasa, pe ruta Piața Unirii-Piața Universității-Piața Romană-Arcul de Triumf-Şos. Kiseleff- Şos. Bucureşti-Ploieşti.
Gara Regală Băneasa. La ora 14.40, sicriul cu Regele Mihai I va fi transportat cu Trenul Regal, de la Bucureşti (Gara Regală Băneasa) la Curtea de Argeş.
Gara din Curtea de Argeş – sosire ora 17.30. Cortegiul funerar se va deplasa, apoi, de la gară la Catedrala din Curtea de Argeş.
Catedrala din Curtea de Argeş. La ora 17.45, va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Catedrala Mânăstirii Curtea de Argeş, iar la ora 18.40 va avea loc ceremonia religioasă a îngropării în Noua Catedrală Arhiespiscopală şi Regală.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii