Web Analytics

Casa din Viscri a Regelui Charles se deschide pentru vizitatori

de | 15.09.2022 12:16 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Casa din Viscri a Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii îşi deschide larg porţile pentru vizitatori.
Această gospodărie țărănească, de-acum destinație turistică, este construită în jurul anului 1875, transmite Rador.

„Casa se poate vizita. Oaspeții care ajungeau în Viscri aveau o dilemă crezând că biserica fortificată este casa Prințului. Acuma pot să și viziteze gospodăria simplă pe care Regele Charles o deține în Viscri și care este chiar la intrarea în sat și este o casă tradițională săsească. Comunitatea din Viscri s-a îngrijit și a amenajat-o astfel încât să poată fi vizitată ca un muzeu”, a precizat managerul destinației de ecoturism Colinele Transilvaniei, Cristina Iliescu.

Citește și: Charles al III-lea a devenit oficial rege al Marii Britanii, în urma ceremoniei Consiliului de Aderare

În timpul vizitei, turiștii se pot relaxa, servind o cafea și câteva produse tradiționale.

„Înăuntru se găsește și o cafenea unde oaspeții pot să deguste un sirop, o cafea și să se odihnească în curte, precum și un mic magazin care reunește produse făcute în zonă sau în apropiere, produse meșteșugărești, gemuri, siropuri, precum și materiale tipărite: colecții de legende, hărți ale zonei, informații despre biodiversitate. Turistul poate avea o experiență cât mai aproape de sufletul Viscriului”, a adăugat Cristina Iliescu.

Gospodăria din judeţul Braşov este deschisă pentru vizitare de marţi până duminică, între orele 10:00 și 19:00. Se plăteşte un bilet la intrare, iar veniturile generate se folosesc pentru proiectele Fundaţiei Regelui şi pentru alte proiecte în Viscri.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *