Web Analytics
scris sâmbătă, 08.07.2023

CAS oferă venituri duble pentru medicii care deschid un cabinet la țară

Aproape 200 de localități nu au medic de familie. Astfel, oamenii văd un doctor doar atunci când ajung la urgențe ori sunt deja mult prea bolnavi. Ca să schimbe lucrurile în bine, Casa de Asigurări de Sănătate va oferi bonusuri celor care decid să își deschidă un cabinet la țară. Doritorii vor avea un venit dublu fața de cel pe care l-ar fi obținut la oraș.

CAS oferă venituri duble pentru medicii care deschid un cabinet la țară

Citește și: Poze fictive folosite pentru ca azilele groazei să primească aviz de funcționare


Deficitul de medici de familie este uriaş mai ales la țară unde avem 188 de localități fără niciun doctor. Oamenii bat drumul până la oraş pentru un consult sau așteaptă până când boala se agravează și cheamă ambulanța. Conform noului contrat cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate, un medic care intră acum în sistem și alege să își deschidă cabinet într-un sat care nu are un astfel de serviciu, va primi un bonus de sută la sută la veniturile lunare. Sporul va fi de 50 la sută pentru medicii care aleg o localitate de la ţara unde există și alte cabinete.

Citește și: Dosar penal pentru polițiștii care l-au oprit în trafic pe procurorul Horodniceanu. Ce ar fi greșit agenții 


Astfel, pentru acelaşi număr de pacienţi și aceleași servicii prestate, medicul din satul cu cabinet unic va câştiga dublu față de colegul său de la oraș. Medicii de familie spun însă că nu doar banii contează atunci când se pune problema să se stabilească la sat.
În premieră, noul contract cadru își propune să încurajeaze performanța medicilor de familie. Concret, vor primi bani dacă realizează discograma persoanelor de peste 40 de ani. Documentul cuprinde mai multe analize, istoricul medical personal dar și al rudelor apropiate, și are scopul de a evidenția riscul de îmbolnăvire al fiecărui pacient. Calculele estimative ale caselor de asigurări de sănătate arată că pentru discogramele a 1000 de pacienţi, medicul de familie va primi aproximativ 14 mii de lei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *