Web Analytics

CAS: „În Argeș, 17.175 de persoane au fost tratate de SARS COV 2”

de | 19.12.2020 15:39 | Actualitate

Casa de Asigurări de Sănătate Argeș se află printre primele zece case județene de sănătate din țară în ceea ce privește numărul de furnizori de servicii medicale, medicamente și materiale sanitare cu care s-au încheiat contracte (735 de furnizori de servicii medico -farmaceutice), precum și a populației deservite (dintr-un total de 609.758 de persoane înscrise pe listele medicilor de familie, 502.904 reprezintă persoane asigurate și 106.854 persoane neasigurate), după cum se arată într- un comunicat de presă.
„Deși 2020 a fost un an vulnerabil din punct de vedere economico-financiar și atipic având în vedere contextul epidemiologic, C.A.S Arges și-a îndeplinit toate obiectivele majore, urmărind nu numai să deconteze contravaloarea serviciilor medicale, ci și să mărească plaja de furnizori, oferindu-le asiguraților posibilitatea de a accesa servicii medicale și de îngrijire la standarde înalte de etică și profesionalism.
Astfel, bugetul C.A.S Argeș pentru anul 2020 a atins valoarea de 213. 443. 863 euro. Pentru gestionarea corectă și eficientă a acestei sume, CAS Argeș a depus, prin angajații săi, eforturi active și consistente, îndeplinindu-și atributul principal, acela de a deconta contravaloarea serviciilor medicale, medicamente și materiale sanitare, raportate și validate.

Citește și Rata de incidența a infectării cu Covid-19, in județul Arges, a scăzut la 3,27 la mia de locuitori

În plus, C.A.S Argeș a transferat unităților sanitare stimulentele de risc pentru personalul de specialitate medico-sanitar, implicat direct în diagnosticarea și tratarea pacienților infectați SARS COV 2, sumele stabilite a fi acordate prin transfer din bugetul FNUAS și a decontat contravaloarea serviciilor și tratamentelor acordate persoanelor infectate cu acest virus. La data de 18.12. 2020, în Argeș au fost înregistrate un număr de 17.175 de persoane tratate de SARS Cov 2″, transmit reprezentanții CAS Argeș.

Cristian Mitrofan: „Am reușit să stabilim și alte proiecte, printre care și demararea înființării unor centre de permanență în câteva puncte cheie ale județului”

“Le mulțumim partenerilor și colaboratorilor noștri pentru implicarea, constantă și susținută, în performarea sistemului medical, în special pe fondul epidemiologic dezavantajant. Tot efortul pe care l-am depus în acest an a fost în interesul asiguraților noștri. A fost anul cu cea mai mare încarcătură legislativă din domeniul sănătății, deoarece au fost publicate o mulțime de reglementări și modificări legislative, specifice unei perioade de pandemie cu care nu ne așteptam să ne confruntăm. Tocmai de aceea, ne-am alăturat tuturor factorilor implicați în gestionarea acestei situații nemaîntalnite, precum autoritățile publice locale, Colegiul Medicilor, Asociația Medicilor de Familie, Sindicatul Sanitas, etc.
În plus, am reușit să stabilim și alte proiecte, printre care și demararea înființării unor centre de permanență în câteva puncte cheie ale județului, pentru a le oferi șansa și persoanelor neasigurate la servicii medicale. A fost un an greu, însă mulțumirea noastră e strict legată de modul în care am reușit să acționăm pe tot parcursul anului. Onorant”, a declarat ec. Cristian Mitrofan, Director General al C.A.S Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii