Cărțile de identitate vor putea fi solicitate din luna august

de | 11.03.2021 09:16 | Actualitate, Politica si Administratie

S-a ajuns la ultima etapă de modernizare a cărților de identitate ale romanilor, astfel ca solicitarea acestora este permisă din luna August, anul acesta. Hotărârea de Guvern a aprobat miercuri metodologia privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor romani, precum și stabilirea formei și conținutul actelor de identitate. Ministrul Lucian Bode a anunțat pe pagina sa de Facebook toate schimbările avute în vedere pentru actul de identitate.

CITEȘTE ȘI Senatorul Narcis Mircescu: „Argeșul este în centrul investițiilor”

“Noua carte de identitate electronică, pe care cetățenii români o vor putea solicita începând cu luna august, va avea dimensiuni reduse faţă de actualul document și va conține elemente de securitate care vor asigura posesorilor garanția că identitatea nu le poate fi furată, iar instituțiilor publice sau private certitudinea că persoana care prezintă actul de identitate este titularul datelor de identificare înscrise pe acest document”, a declarat ministrul.

CITEȘTE ȘI S-a filmat din nou în Muscel: „Urzeala tronurilor” în stil românesc

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole


Loading RSS Feed