Web Analytics
scris joi, 15.02.2024

Cărţi aduse cu drona acasă

În prezent, dronele au ajuns la o tristă faimă, fiind folosite în războaie pentru a transporta cu maximă precizie explozibili, ca obiecte de zbor fără personal la bord. Mai acum câțiva ani, aflam că în România erau transportate, peste Prut, cu dronele, țigări de contrabandă din Ucraina.
Dar dronele au avut, la început, un scop nobil. În 2015, Jeff Bezos, fondatorul Amazon, declara că magazinul său online testează drone („optocoptere”) care să livreze marfa (cărțile) la ușile clienților.
Sociologul Octavian Mihail Sachelarie, atent la nou, a declarat că acestea se anticipa că ar putea fi operaționale în patru-cinci ani, greutatea maximă transportată fiind de 2,3 kg. „Operativitate și confort!, a exclamat dl. Sachelarie. Și o nouă oportunitate de a citi, de a fi la curent, comod, cu noile titluri publicate. Imaginați-vă cum o astfel de dronă aterizează în fața ușii dumneavoastră cu noul volum al lui…”

Cărţi aduse cu drona acasă

Dar nu au trecut patru-cinci ani de la acel anunț făcut de Amazon. Tehnologia avansează într-un ritm dincolo de imaginația noastră. Încă din 2016, totul a devenit realitate în Statele Unite ale Americii. Știind că suntem în urma S.U.A. cu vreo 30 și ceva de ani, așteptăm ca și în România, prin anul 2050, să primim cărțile la ușă, fără a mai fi nevoie să urcăm treptele Bibliotecii.
Dar, oare, în 2050, vom mai avea nevoie de cărți ori ne implantează Elon Musk un cip cuprinzând toate cărțile lumii?!

Citește și Secretele Barajului Vidraru, proiectat să reziste la orice cutremur şi inundaţie

Citește și Paula Seling vine la Filarmonica Pitești

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *