Web Analytics
scris sâmbătă, 08.07.2023

Carnea din producţia internă va avea o etichetă specială

Carnea din producţia internă va fi separată la raft de cea de import şi va avea o etichetă specială. Aşa vrea Ministerul Agriculturii să-i facă pe români să cumpere mai multe produse autohtone.

Carnea din producţia internă va avea o etichetă specială

Citește și: Șeful DNA amenință cu demisia dacă instituția pe care o conduce va fi implicată în campania electorală din 2024


Eticheta de „produs românesc” va fi pusă pe carnea și produsele din carne provenite exclusiv din fermele din România. În plus, acestea vor fi delimtate de cele de import, potrivit unui proiect de lege depus în Parlament. „Prin actul normativ am creionat etichetare corectă la raft a produselor prin identificarea unui cod QR, astfel încât toţi românii care merg în supermarket să poată scana acel cod, să identifice ingredientele din care sunt preparate produsele sau provenienţa cărnii”, a declarat Florin Barbu, ministrul Agriculturii.
Realitatea e diferită. Găsim tot mai puţină carne românească în supermarketuri. Din producţie proprie ne asigurăm doar 20% din consumul de carne de porc şi 30% din cea de vită. Restul îl importăm.

Citește și: Poze fictive folosite pentru ca azilele groazei să primească aviz de funcționare


„În acest moment am pus carul înaintea boilor. Mai întâi ar trebui să dezvoltăm sectorul de creştere a porcinelor şi apoi să venim cu o lege prin care să încurajăm consumul de carne în România”, a declarat Costel Stanciu, preşedinte asociaţie alimente. Ministrul Agriculturii susţine că are soluţii şi pentru această problemă. „Voi lansa in perioada urmatoare inca 160.000 de locuri de cazare, astfel încât acest număr de 9 milioane de purcei să poată fi produşi în România”, a declarat Florin Barbu, ministrul Agriculturii. Acelaşi proiect de lege depus în Parlament interzice comercializarea cărnii sintetice, obținute prin metode artificiale, cum ar fi cultivarea celulelor sau imprimarea 3D.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *