Web Analytics

Carnea de porc, mai scumpă de Crăciun 

de | 4.11.2023 15:24 | Actualitate, Economie, Home

Veşti proaste pentru români. Carnea de porc va avea preţuri mult mai mari în următoarea perioadă, potrivit Antena3.

Un motiv ar fi producţia din ce în ce mai mică.

De altfel, conform statisticilor, 80% din carnea de porc consumată în România este importată.

Citește și: Condiții de lux în închisoare pentru fostul fotbalist Dănuț Lupu

Mulți oameni se interesează încă de acum care este prețul pe care trebuie să îl plătească pentru carnea de porc. La momentul acesta, prețul unui kilogram de porc la viu este undeva la 9,20 lei, 9,50 lei kilogramul. Cu atâta pleacă de la poarta fermei. În drumul până la consumatori, preţul creşte însă de câteva ori.

Cea mai scumpă carne de porc în viu, dar și carcasă, este cea din rasa Mangalița, între 30 și 35 lei pe kilogram. La polul opus, sunt porcii din rase comune, unde crescătorii cer între 15 și 20 lei pe kilogram în viu și 25 lei carcasa.

În cazul porcilor direct sacrificat și tranșați de crescători, prețul unui kilogram depășește 25 lei.

Deocamdată, vânzările, comparativ cu aceeaşi perioadă de anul trecut, au scîzut cu 25%. 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Preturi mari la kg, automat vanzari scazute.. Castigul se face la cantitate mare, pret mic.. La pret mare, cantitate la fel de mare, vanzari scazute, automat pierderi destul de maricele

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *