Web Analytics

Carlos Ghosn, președintele Renault, a fost arestat pentru fraudă. A ascuns venituri de zeci de milioane de euro

de | 19.11.2018 17:24 | Actualitate

Carlos Ghosn, președintele Renault-Nissan, a fost arestat astăzi în Japonia pentru fraudă. Nissan a confirmat că Ghosn este audiat și că a ascuns de Fisc venituri realizate, urmând să-i solicite demisia. Nissan a confirmat și că că Ghosn ”a declarat timp de mai mulți ani venituri inferioare celor reale”. Compania mai spune că au fost descoperite multe alte ilegalități, inclusiv folosirea bunurilor companiei în scop personal. Nissan a spus că va propune consiliului de administrație să-l demită cât mai rapid posibil. Acțiunile Renault au scăzut cu 12% după anunțul arestării lui Carlos Ghosn.

Joi se va reuni Consiliul de Administrație de la Renault pentru a vota îndepărtarea lui Ghosn. Președintele francez Emmanuel Macron a avut și el reacție la această știre și a declarat că statul francez va fi ”extrem de vigilent în ceea ce privește stabilitatea” Renault și a alianței cu Nissan

Agenția de presă niponă Jiji News spune că Ghosn a declarat că obținuse venituri de 44 milioane dolari, când de fapt adevărul era de 88 milioane dolar. Ilegalitățile s-au întins pe perioada 2011-2016.

Considerat cel mai influent director din industria auto, Carlos Ghosn era președintele Renault din 2005 și a fost în mai multe rânduri în vizită la uzina Dacia de la Mioveni.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii