Web Analytics
scris luni, 21.08.2023

Care este stadiul lucrărilor la Galeria de Artă și la Muzeul Județean 

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, și administratorul public al județului Marius Cristian Puiu au efectuat o vizită pe șantierele Muzeului Județean Argeș și Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna”, pentru a vedea exact cât de avansate sunt lucrările de reabilitare a clădirilor.

Care este stadiul lucrărilor la Galeria de Artă și la Muzeul Județean 

Pentru restaurarea celor două clădiri de patrimoniu, Consiliul Județean Argeș a accesat fonduri europene.

Citește și: Sepsi învinge pe Aktobe și se califică în play-off-ul Conference League

“La Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna stadiul de execuție a lucrărilor este de 57%. Practic partea de consolidare s-a finalizat, dar se lucrează la componenta artistică. Prin decopertarea pereților interiori, specialiștii spun că se scot la suprafață adevărate opere de artă, însă este o muncă extrem de meticuloasă. La Muzeul Județean Argeș stadiul de execuție a lucrărilor este de 77%. Aici mai este de lucrat, în special, la partea de instalație electrică exterioară, aceste lucrări fiind afectate de descoperirea ruinelor Schitului Buliga aflat în curtea muzeului”, a transmis Ion Mînzînă, președinte CJ Argeș. 

Valoare proiecte: 

Restaurarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna”- Consolidarea, Protejarea și Valorificarea Patrimoniului Cultural – 19.636.415,55 lei. 

Restaurarea Muzeului Județean Argeș – Consolidarea, Protejarea și Valorificarea Patrimoniului Cultural – 23.432.867,59 lei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *