Web Analytics
scris marți, 02.04.2024

Care este cea mai mare despăgubire pentru exproprierile de pe tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu-Pitești

În acest an vor începe lucrările și pe tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu-Pitești, parte din A1 București-Nădlac (Arad). Este cel mai lung tronson dintre cele cinci de pe această porțiune, având o lungime de 37,4 kilometri, și se întinde între Cornetu (Vâlcea) și Tigveni (Argeș). CNAIR a emis pentru acest tronson 676 decizii de expropriere și despăgubiri pentru persoane fizice și companii din Argeș și Vâlcea. Cele mai multe exproprieri – 406- sunt în patru comune din Argeș: Cepari (65), Sălătrucu (180), Șuici (110) și Tigveni (62). Restul de 270 de exproprieri sunt în două comune din Vâlcea: Perișani (183) și Racovița (87). Valorea despăgubirilor se ridică în total la 16,1 milioane lei. Lucrările la secțiunea 3 a autostrăzii Sibiu-Pitești trebuie finalizate cel târziu în toamna anului 2027, valoarea lucrărilor fiind de 5,3 miliarde lei fără TVA.

Care este cea mai mare despăgubire pentru exproprierile de pe tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu-Pitești

Citește și: Spitalul de Pediatrie Pitești. Bazin de recuperare la cele mai înalte standarde

Conform „Adevărul”, cea mai mare despăgubire pentru acest tronson va fi acordată Hidroelectrica pentru demolarea unei construcții industriale situate pe domeniul privat în comuna argeșeană Șuici. Este vorba de o construcție industrială cu suprafața de 4.566 metri pătrați. Valoarea despăgubirii se ridică la 4,97 milioane de lei, adică aproape o treime din despăgubirile acordate pentru exproprierile de pe acest tronson, cel mai lung din autostrada Sibiu-Pitești. Și tot în comuna Șuici se mai înregistrează o altă despăgubire majoră, de 2,2 milioane lei, acordată firmei Gadova Consulting pentru demolarea unei construcții industriale în suprafață de 190 metri pătrați. În ceea ce privește persoanele fizice, cea mai mare despăgubire va fi acordată unei familii din comuna argeșeană Sălătrucu, suma fiind de aproape 179.000 de lei și urmând a fi dată pentru demolarea unei case cu suprafața de 94 metri pătrați.

La polul opus, cea mai mică despăgubire acordată este de 17,25 lei, fiind acordată pentru un teren de 15 metri pătrați, tot din comuna argeșeană Sălătrucu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...